3 kantoorstoelen die niet schadelijk zijn voor je gezondheid

0

Elke dag breng je lange uren zittend achter je bureau door. Misschien nog wel meer dan dat je zelf bewust van bent. Je weet ook vast wel dat het niet goed is om langdurig inactief te zitten. Er zijn zelfs studies die aantonen dat de hele dag stilzitten in een kantoorruimte nog erger is dan roken. Wat erger is, is dat deskundigen zeggen dat je de zitschade tijdens kantooruren niet kunt compenseren door te gaan sporten in de avond. Het is dus erg belangrijk dat je een goede kantoorstoel hebt voor je eigen gezondheid. Maar het kiezen van een goede ideale kantoorstoel kan best lastig zijn. In deze blog beschrijven we 3 unieke kantoorstoelen die niet schadelijk zijn voor je gezondheid.

De ergonomische kruk: de Swopper

Een Swopper kun je zien als een ergonomische kruk. Het zitvlak zit vast op een veersysteem waardoor je nooit stil zit. Door telkens van houding te wisselen blijven de spieren actief en neemt de stabiliteit in de rug toe. Niet zo gek dus, dat het door veel fysiotherapeuten wordt aanbevolen.

De Swopper heeft als grote voordeel ten opzichte van een normale kantoorstoel dat het de rugspieren activeert. Omdat je op de Swopper steeds een nieuwe actieve zithouding aanneemt en het je spieren sterk houdt. Hierdoor voorkom je rugklachten en zo houdt je je lichaam ook nog eens gezond. Daarnaast stimuleert de Swopper de lichaamsbeweging door het 360 graden aandrijfgedeelte en het speciale veersysteem. Niet alleen is de Swopper goed voor je gezondheid, het is ook nog eens een echte aanwinst voor in je kantoor door zijn unieke uiterlijk.

De zit-sta kantoorstoel: Muvman

De Muvman is een zit-sta stoel die zorgt voor beweging, zitcomfort en flexibiliteit voor op lage en hoge zitposities. Muvman is een kantoorstoel waarmee de ergonomie op de werkvloer verbeterd wordt. Lang staan is namelijk niet goed voor het lichaam, maar lang zitten ook niet. Daarom is juist het afwisselen tussen staand en zittend werken met een Muvman kruk de perfecte oplossing.

Muvman zit-sta stoel helt 4° naar voren zodat de afstand tot de tafel altijd optimaal is. Zittend werken, staand werken, opzij geleund of naar voren gebogen, de muvman zit-sta stoel zal altijd je juiste ondersteuning bieden.

De actieve kantoorstoel: 3Dee

Met de 3Dee stoel wordt dynamisch zitten heel vanzelfsprekend. Dit komt door de 3D beweging dat in de 3Dee stoel is verwerkt. Het dynamisch zitten stimuleert de bloedsomloop, versterkt de rug en houdt spieren flexibel en fit. Armleggers heeft de 3Dee stoel niet. De 3D beweging van de kantoorstoel mag niet gehinderd worden door armleuning die een lichaamsbeweging naar links of rechts hinderen. Om deze rede is de 3Dee stoel zonder armleggers.

Wat kantoorstoel 3Dee wel heeft is een zeer hoog gebruikscomfort. Het enige wat je hoeft te doen is de stoel op de juiste zithoogte in te stellen en de lendensteun op de juiste positie te plaatsen. De rest gaat vanzelf met de 3Dee stoel. Dit maakt kantoorstoel 3Dee uitermate geschikt voor flexwerkplekken of thuiswerkplekken.

Kies de ideale kantoorstoel voor jou

Kies de ideale kantoorstoel voor jou

Voorkom lichamelijke klachten en kies voor een goede kantoorstoel. Is één van de bovenstaande kantoorstoelen iets voor jou? Twijfel dan niet om te kiezen voor jouw eigen gezondheid. Wil je meer informatie over deze kantoorstoelen? Bij Ergokruk vind je alle nodige informatie over bovenstaande kantoorstoelen en staan zij klaar voor al jouw vragen.

Delen