Wat wil je vertellen met je kantoor?

0

Je kantoor is de plek waar jouw ideeën samen en tot leven komen, het is de plek waar je mogelijk je klanten of partners ontvangt én het is de plek waar je heel veel tijd doorbrengt. Het is dus belangrijk dat het niet alleen een fijne plek is om te werken, maar ook is het belangrijk dat de ruimte de juiste boodschap uitdraagt. Lees in dit artikel hoe je het perfecte kantoor voor jou creëert.

De juiste boodschap met de juiste kleuren

Je kantoor is het visitekaartje van je bedrijf en het is dan ook belangrijk dat je hiermee de juiste boodschap uitstraalt. Het gebruik van de juiste kleuren levert dan ook een sterke bijdrage aan deze boodschap, zo is gebleken uit talloze marketingonderzoeken. Kleur heeft namelijk veel invloed op het menselijk gedrag, het beïnvloedt onze keuzes en de gevoelens die we oproepen in bepaalde situaties. Zorg er daarom voor dat je een kleur kiest die past bij wat je wil uitstralen met je merk.

Kleurenpsychologie

Verdiep je in de kleurenpsychologie voor je de juiste kleur gaat kiezen, zodat je met kleuren de juiste boodschap uitdraagt naar je medewerkers, partners en klanten. Hieronder vind je een korte lijst welk gemoed wordt gerelateerd met welke kleur, om je op weg te helpen:

  • rood: sterke emoties, verhoogt de hartslag, liefde, eetlust, liefde
  • geel: stimuleert mentale processen, optimisme, jeugdigheid
  • blauw: rust, kalmte, verhoogt productiviteit, vertrouwen, mannelijk
  • oranje: opwinding, enthousiasme, actie ondernemen, opvallend
  • groen: natuur, kalmte, geld
  • paars: rijkdom, wijsheid, succes, spiritualiteit
  • zwart: kwaad, netjes, verfijning, gezag
  • wit: puurheid, helder, steriel, onschuld
  • grijs: praktisch, saai, tijdloos

Uitbesteden of zelf doen?

Zodra je een kleur hebt gekozen kies je of je het kantoor zelf gaat schilderen of dat je het uitbesteedt aan een bedrijf. Maar wat kost een schilder per uur nu eigenlijk? Vaak ligt dit tussen de €30 en €35 per uur.  Een schilder inhuren scheelt je niet alleen heel veel tijd, maar geeft je ook zekerheid van een goed resultaat. Zeker als je klanten ontvangt op je kantoor wil je natuurlijk dat alles er mooi en strak uitziet. Vraag daarom eens een aantal schilderwerk offertes aan om de juiste schilder te vinden voor het schilderen van jouw kantoor.

Delen