7 redenen waarom je een zit-sta bureau moet gebruiken

0

Zit-sta werken zie je steeds vaker voorbij komen. Het is gezond, ergonomisch en dynamisch werken en het wordt steeds belangrijker. Dat veel en lang zitten ongezond is, zullen de meeste mensen wel weten. Maar hoe zorg je nu ervoor wat de beste balans is in zitten en staan. Een zit sta bureau is hierbij een handig hulpmiddel, omdat het staan en bewegen bij het werken hierdoor meer gestimuleerd. Het is echter niet alleen een zit-sta bureau wat dit verbeterd, maar ook de manier hoe je hier mee werkt en mee omgaat. In deze blog geven wij jou 7 redenen waarom je zou moeten gaan werken aan een zit-sta bureau.

Reden 1: minder rug-, schouder- en nekklachten

Als je urenlang achter je bureau zit, dan krijgt je lichaam de behoefte om de druk op bepaalde lichaamsdelen te verlangen. Voor je het weet zit je voorover gebogen te werken en dan is de kans groot dat je last krijgt van je rug, schouders en nek.

Als je achter je bureau staat, heeft je wervelkolom een betere en een natuurlijke houding. Dit zorgt voor een meer evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug. Daardoor ga je staand werken erg comfortabel en fijn vinden. Echter is het niet goed om té lang te blijven staan. Het is heel belangrijk om zittend en staand af te wisselen en tussendoor genoeg beweging krijgen. Daardoor verklein je nog meer de kans op klachten in de rug, schouder en nek.

Reden 2: vrolijker en productiever

Uit een Amerikaanse studie die in 2011 is uitgevoerd. Laat zien dat werknemers die 7 weken lang afwisselend zittend en staand werken zich veel vrolijker, energieker, gezonder en productiever voelden. Daarnaast voelde ze zich ook veel minder gestresst.

Reden 3: tijdwinst met staand vergaderen

Vergaderingen nemen vaak veel tijd in beslag. Als je je zittende vergaderingen zou veranderen naar staand vergaderen is hierin veel tijdwinst te boeken. Uit onderzoek is gebleken dat dit wel kan gaan tot 25% tijdwinst, zonder dat de kwaliteit van de vergadering hieronder lijdt.

Reden 4: alerter, scherper en creatiever

Reden 4 alerter, scherper en creatiever

Als je staand aan het werk bent pompt je hart 10 keer zoveel bloed door je lichaam dan wanneer je zit. Dit houd je scherper en alerter ook zorgt het ervoor dat je creatiever bent.

Reden 5: meer flexibiliteit

Een zit-sta bureau geeft je de vrijheid om te werken zoals jij zelf wil. Wil je creatiever brainstormen met collega’s? Ga even staan en boek veel tijdwinst. Moet je voor jezelf achter de computer werken? Stel dan het zit-sta bureau weer naar beneden en ga erbij zitten.

Reden 6: gemakkelijker stukje lopen

Tijdens het staand werken is de drempel een stuk kleiner om van de werkplek weg te lopen, dan vanuit zithouding. Dit stimuleert het beweegmoment tijdens het werk voor om bijvoorbeeld naar de koffiecorner of naar het toilet te gaan.

Reden 7: ziektes voorkomen

Staand werken is actie en dynamisch werken. Door de juist combinatie en balans van zitten en staan. Kunnen ziektes zoals obesitas, diabetes II, hart- en vaatziektes worden voorkomen.

Zit-sta bureau uitkiezen

Als je nu helemaal overtuigd bent van alle redenen om gebruik te maken van een zit-sta bureau. Is het tijd om één aan te schaffen voor je (thuis) kantoor. Bij Oudholland Kantoormeubelen hebben ze een ruim aanbod aan zit-sta bureaus. Stabiele en mooi afgewerkte bureaus die ze van te voren kunnen afstellen en monteren. Ze staan daarnaast ook open voor al jouw vragen.

Delen