3 praktische industriële toepassingen van epoxyvloeren

0

Tussen alle industriële vloeroplossingen is het soms zoeken naar de meest geschikte vloer voor uw bedrijf. Als mkb’er neemt u alleen genoegen met een vloer van de beste kwaliteit. De vloer vormt het fundament voor al uw werkzaamheden. In industriële omgevingen maken voornamelijk epoxyvloeren de dienst uit. De kunststofvloeren zijn spijkerhard en hebben een bijzonder lange levensduur.

Epoxyvloeren hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen in het mkb. Twijfelt u of een epoxyvloer ook voor uw bedrijf de beste optie is?  Hieronder geven we alvast de meest fundamentele eigenschappen van dit robuuste vloertype.

Epoxyvloeren bieden veel praktisch gebruiksgemak

In branches waarbij de vloeren voortdurend zware lasten moeten kunnen dragen, zie je over het algemeen epoxyvloeren. Deze robuuste en stevige vloeren zijn standaard:

 • Zeer hoog belastbaar;
 • Naadloos uitgevoerd;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Leverbaar in veel kleuren

Epoxyvloeren zijn bovendien uitvoerbaar met veel extra opties, zoals:

 • Vocht- en chemicaliënbestendigheid;
 • Antislip-uitvoering;
 • UV-bescherming.

De vloeren maken de gang van zaken op de werkvloer een stuk aangenamer, door praktisch gebruiksgemak te combineren met de esthetische invulling van uw keuze.

Industriële toepassingsgebieden van epoxyvloeren

Hieronder vindt u een overzicht van de drie voornaamste industriële toepassingsgebieden van epoxyvloeren:

1.      Productiehallen

Fabrieken, productieruimtes en werkplaatsen vragen niet alleen om oersterke en zwaar belastbare vloeren, maar ook om vloeistofdichte eigenschappen:

 • Wat er ook op rijdt of rondloopt, epoxyvloeren bieden de perfecte ondersteuning voor mens en machine;
 • Door gebruik te maken van holle plinten, sluit de vloer naadloos aan op de wanden, wat de hygiëne ten goede komt. De wanden zelf kunnen overigens ook gecoat worden, met name in voedselverwerkende omgevingen is dat vaak een must, vanwege de hygiëne-eisen in het kader van de HACCP-voorwaarden.
 • Een speciale sealer weerhoudt de vloer van doorlekken. Zo blijft de ondergrond optimaal beschermd tegen vloeistoffen.

2.     Magazijnen

Magazijnvloeren staan dagelijks bloot aan statische en mechanische belasting:

 • Epoxyvloeren doorstaan eenvoudig de zware belasting van heftrucks, hoogstapeltrucks, pompwagens en andere magazijntrucks, die in een niet-aflatend tempo zwaar materieel verplaatsen;
 • De ondergrond is goed opgewassen tegen de puntbelasting uit de niet-bewegende last. Opslagmiddelen en -systemen, waaronder palletstellingen en (beladen) pallets krijgen geen deuk in de vloer.

3.     (Parkeer)garages

Bij de keuze voor een inpandige (parkeer)garagevloer zijn een aantal zaken van belang: stevigheid, veiligheid en duidelijkheid. Epoxyvloeren voorzien hierin:

 • Een vloer voor zwaar gebruik moet tegen een stootje kunnen. Epoxyvloeren voldoen aan die eis en dragen de lasten van voertuigen met groot gemak;
 • Door tijdens het proces zand te mengen of in te strooien op de nog natte epoxyhars, verkrijgt u een antisliplaag die de veiligheid op zowel het vlakke wegdek als de hellingen tussen de verschillende etages Bij parkeerdekken worden epoxy slijtlagen geadviseerd vanwege hun betere buitenduurzaamheid;
 • Garagevloercoatings beschermen het onderliggende oppervlak, maar kunnen ook het verkeer in goede banen leiden. Met coatings waarmee u belijningen en bewegwijzering op het wegdek aanbrengt, heeft u de ultieme finishing touch.

Een geschikte epoxyvloer voor het mkb

U ziet het: epoxyvloeren zijn bijzonder veelzijdig. HIM vloeren heeft al ruim 80 jaar ervaring in industriële en decoratieve vloerafwerkingen en coatings op basis van epoxy en polyurethaan. HIM denkt graag met u mee over de meest geschikte epoxyvloer binnen uw industriële gebruiksruimte.

Voor meer informatie: www.him.nl

 

Delen