Menu
Auto / Eigen bedrijf

Hoe kun je besparen op je wagenpark?

Hoe kun je besparen op je wagenpark?

Als ondernemer weet je dat goede bedrijfsinvesteringen belangrijk zijn voor het behalen van een optimaal bedrijfsresultaat. Door het leasen van de bedrijfsauto’s leggen deze investeringen geen druk op de liquiditeit van het bedrijf. Als je gaat leasen, wordt er een maandbedrag vastgesteld bedrag waarvoor jij en eventuele werknemers een nieuwe auto rijden. Uiteraard is het maandbedrag afhankelijk van het merk auto dat je kiest, het aantal kilometers per jaar en de looptijd van het leasecontract. Dit zijn stuk voor stuk zaken die je zelf in de hand hebt. De rente wordt van tevoren vastgesteld, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Een auto leasen bij ABC autolease geeft je de volgende voordelen:

Spaargeld is niet nodig

Het spreekt voor zich dat je bij het leasen van een auto geen spaargeld nodig hebt, ABC Autolease koopt als het ware de auto en jij of je werknemers mogen er gebruik van maken tegen een vastgestelde vergoeding. Dat is vaak een stuk goedkoper dan het afsluiten van een lening voor de aanschaf van een nieuwe auto.

Je kunt de auto soms wél verkopen

Vaak wordt gedacht dat je bij een lease contract vast zit aan de verplichtingen gedurende de looptijd. In de meeste gevallen klopt dat, maar sommige leasemaatschappijen zijn bijzonder flexibel. In dergelijke gevallen is een leaseconstructie ideaal als het financieel tegen zit.

Je hebt een nieuwe auto

Het grootste voordeel van het leasen via ABC Autolease is dat je in een nieuwe auto kunt rijden. Je bent daardoor verzekerd van de nieuwste technologische mogelijkheden en vaak zijn nieuwe auto’s een stuk veiliger dan een occasion.

Meer opties mogelijk

Meer opties mogelijk

Het leasen van auto’s doe je vaak niet op basis van een specifiek model, maar op basis van het beschikbare budget. Dat betekent in de praktijk dat de opties die je altijd al wilde hebben, nu opeens binnen handbereik zijn. Denk maar aan die extra airbag of de nieuwste routeplanner.

Leasen is bij uitstek geschikt voor de ZZP’er

Veel ZZP’ers merken dat het lastig is om een zakelijk leasecontract af te sluiten voor de nieuwe auto. ABC Autolease is daar specialist in. Zo kun je toch in een degelijke wagen rijden terwijl je de kosten niet uit het oog verliest.

Rijgedrag

In veel gevallen krijg je met een leasecontract te maken met een beperking wat betreft het aantal te rijden kilometers. Overweeg je om jouw auto te leasen, let er dan goed op dat die limiet hoger is dan wat je werkelijk aflegt per jaar.

Geen verrassingen

Het leasen van een auto betekent dat je niet alleen goed verzekerd bent, ook het onderhoud is voor rekening van ABC Autolease. Geen nare verrassingen dus in de vorm van een hoge rekening van de garage en dat is een zorg minder.

Flexibele contractduur

Heb je slechts voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld twee jaar, een wagen nodig, dan is het leasen een prima optie. Zo hoef je niet te investeren in een wagen die je na die periode niet meer nodig hebt en weet je precies waar je aan toe bent.

Geen schadevrije jaren? Geen probleem

Ben je als beginnende bestuurder bang dat het ontbreken van een aantal schadevrije jaren een hindernis is? Bij veel leasemaatschappijen is dat geen probleem. Check voor de zekerheid wel of dit ook op jouw situatie van toepassing is.

Je wagen verkopen is voor rekening van de leasemaatschappij

Aan het einde van je leasecontract wordt de wagen verkocht door de ABC Autolease. Je hoeft dus geen advertentie te plaatsen op Marktplaats of bang te zijn dat je aan je wagen vast zit. Heb je jouw wagen helemaal zelf gefinancierd, dan is het maar afwachten of je de wagen snel kunt verkopen.