Menu
Adviesbureaus

Financieel advies voor ondernemers, wat mag je ervan verwachten?

Financieel advies voor ondernemers, wat mag je ervan verwachten

Eigenlijk kun je als ondernemer niet zonder financieel advies. In de financiële wereld worden zaken vaak onnodig complex gemaakt. Daardoor zie je al snel tussen de bomen het bos niet meer. Als ondernemer krijg je allerlei verschillende taken op je bureau. Ook taken waar je geen verstand van hebt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende belastingen, administratieve verplichtingen en regelgeving.

Voor ondernemers zijn de regels vaak net wat anders dan voor particulieren. Daar kun je wel wat financieel advies bij gebruiken. Maar wat doet zo’n financieel adviseur voor jou als ondernemer? Wat mag je hiervan verwachten en levert het je echt zoveel op?

Wat is financieel advies voor ondernemers?

Als ondernemer ben je goed in je vak, maar alle financiën er omheen? Daar heb je vaak wat minder kaas van gegeten. Je kunt niet overal goed in zijn en daarom is advies inwinnen bij een ervaren financieel adviseur helemaal geen gek idee als ondernemer. De financieel adviseur helpt jou om de juiste financiële producten en oplossingen te vinden. Samen kijken jullie naar je financiële situatie en waar je naartoe zou willen.

Financieel advies voor ondernemers helpt jou:

  • De juiste verzekeringen af te sluiten;
  • Je pensioen goed te regelen;
  • De beste ondernemershypotheek te krijgen;
  • Je geld voor jou te laten werken en je vermogen te laten groeien.

Financieel advies voor ondernemers gaat bij Excellent Finance verder dan alleen de bankrekening. Ze geven je financieel advies in de breedste zin van het woord. Waarom lukt het je niet om jezelf voldoende salaris uit te keren? Hoe komt het dat het geld er harder uit gaat dan het op je bankrekening binnen komt? Dit heeft alles te maken met je financiële DNA en mindset. Hoe jij financiële beslissingen maakt, is bepalend voor hoe jij je business draaiend houdt.

Waarom je als ondernemer een financieel adviseur nodig hebt

Tenzij je gespecialiseerd bent in financiële zaken, is de kans groot dat je als ondernemer maar wat aanrommelt als het op dit gebied aankomt. Heb jij duidelijke doelen gesteld voor jezelf? Heb jij het talent om veel inzicht te hebben in allerlei ingewikkelde financiële kwesties?

In de financiële wereld worden zaken vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Daardoor kost het je een hoop tijd om uit te zoeken hoe het nu echt zit. Een verkeerde beslissing kan je veel geld kosten. Een goede beslissing kan je juist veel geld opleveren. Daarom is deskundig financieel advies zo belangrijk. Door jou te wijzen op allerlei belangrijke financiële mogelijkheden, verdient de financieel adviseur zichzelf weer terug.

Een financieel adviseur bezoek je niet één keer. Samen met de financieel adviseurs van Excellent Finance stel je een plan op waarin jouw doelen op een haalbare manier verwerkt worden. Daarna word je niet aan je lot overgelaten, maar houdt de financieel adviseur de vinger aan de pols om te kijken of je op het juiste pad blijft. Problemen en tegenslagen worden opgevangen en het plan aangepast als dat nodig is. Zo blijf je altijd recht op je doel af gaan. Of je nu eerder wilt stoppen met werken, een riant pensioen wilt opbouwen of je bedrijf naar een volgend niveau wilt tillen.

Ondernemers kunnen niet zonder financieel advies

Als ondernemer moet je soms lastige financiële beslissingen nemen. Hoe fijn is het dan om iemand met financiële kennis te hebben waar je mee kunt sparren. Je hebt misschien een boekhouder die voor jou de belastingaangifte regelt en je administratie op orde houdt. Maar dit is iets heel anders dan gedegen financieel advies.

Hoe complexer je organisatie is, hoe meer je goed financieel advies nodig hebt. Maar ook als zzp’er ben je niet dagelijks bezig met je pensioen, lijfrente, hypotheek, investeringen en beleggen. Een financieel adviseur helpt je op deze vlakken de juiste keuzes te maken.

Zo is het voor ondernemers een grotere uitdaging om een hypotheek te krijgen dan voor mensen in loondienst. Bij Excellent Finance vinden ze dat vreemd. Jij als ondernemer bent een prima kandidaat voor een hypotheek. Er is vaak veel meer mogelijk dan je nu denkt. Daarom helpen de hypotheekadviseurs van Excellent Finance je graag aan de beste ondernemershypotheek.

Financieel advies laat jou als ondernemer doorgroeien naar het volgende niveau. Jij werkt hard voor je geld, dan mag je geld ook voor jou werken. Dit doe je door je geld op de juiste manier weg te zetten en slimme financiële keuzes te maken. Welke keuzes dat voor jou zijn? Dat kunnen de financieel adviseurs van Excellent Finance je precies vertellen.