Menu
Financieel

3 manieren om je geld níet te zien verdampen tijdens inflatie

3 manieren om je geld níet te zien verdampen tijden inflatie

Met stijgende prijzen, lage spaarrentes en hoge inflatie zijn het uitdagende tijden voor veel ondernemers. Toch weten veel harde werkers nog steeds mooie bedrijfsresultaten te behalen. Helaas weten niet alle ondernemers hoe ze efficiënt met de behaalde winsten om kunnen gaan. Vaak blijven ze in de oude en vertrouwde manieren hangen, waarbij het wegzetten op een spaarrekening met rente nog steeds verreweg het populairste is. Dit is zonde, want daardoor wordt geld vandaag de dag alleen maar minder waard. Daarom hier drie manieren op een rij die ervoor zorgen dat geld zijn waarde houdt en hopelijk nog iets verder doorgroeit!

1.      Beleg safe

De meest stabiele en veilige manier van beleggen is die van investeren in (staats)obligaties. Een obligatie is simpel gezegd een lening aan een overheid of een beursgenoteerd bedrijf. Je krijgt van hen een schuldbewijs. In ruil hiervoor ontvangt je rente in de vorm van een couponbetaling. Obligaties staan erom bekend dat het de meest betrouwbare manier van beleggen is. Zeker wanneer je in staatsobligaties belegt, zal de kans op verlies klein zijn. De rendementen zijn tevens vrij stabiel. Je hoeft echter zelf geen expert te zijn om in deze vorm van beleggen te stappen. Obligaties kopen kun je eenvoudig uitbesteden. Het selecteren van goede opties wordt je dan helemaal uit handen genomen.

2.      Aandelen

Aandelen zijn zeker nog steeds een betrouwbare vorm van investeren. Het brengt iets meer risico met zich mee dan obligaties, maar hier valt of staat het succes ook met de keuze van de juiste aandelen. Als je voor grote, gerenommeerde bedrijven gaat die al jaren meegaan dan is de kans klein dat deze failliet gaan. Ook kun je er voor kiezen de duurzaamheid te stimuleren door het kopen van ‘groene aandelen’. Hoe dan ook; bij aandelen gok je erop dat ze in waarde stijgen waardoor je winst maakt bij eventuele verkoop, daarnaast zijn er aandelen die dividend uitkeren. Bij deze aandelen is het voordeel dus dubbelop. Maar een gokje? Ja dat blijft het altijd.

3.      Vastgoed

Vastgoed is door de jaren heen een betrouwbare belegging gebleken. Ook hierbij hoef je niet alles zelf te doen, je kunt het beheren en aankopen van vastgoed prima uit handen geven. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het investeren in vastgoed, waarbij ze jou een vast percentage aan rendement geven. Dus je wordt indirect eigenaar van vastgoed, zonder dat je zelf het gedoe hebt met huurders en VVE’s.

Kortom, zorg ervoor dat als ondernemer je werk niet voor niks is geweest en laat je winst niet verdampen. Maak een plan wat je met je winst gaat doen en laat dit uitvoeren door een ander. Er zijn vele expert die hier hun werk van hebben gemaakt, dit zorgt ervoor dat jij je kunt focussen op de kernproducten van je bedrijf zonder dat je je geld ziet verdampen. Integendeel, je ziet het groeien!