Wat moet je weten over Cryptovaluta en wat kun je er mee?

0

Wereldwijd komt er steeds meer aandacht voor de cryptovaluta. Er komen ook steeds meer plekken waar de digitale valuta gebruikt kunnen worden om betalingen te doen. Niet alleen voor consumenten die aankopen willen doen bij een bedrijf, ook betalingen tussen ondernemers vinden steeds vaker plaats met digitale munten. Inmiddels zijn we hier zelf ook stuk verder in en komt er steeds meer bekendheid rondom de cryptovaluta, maar wil je meer informatie over de verschillende crypto’s en de do’s en dont’s dan kun je terecht bij BesteBank.org

Waarom cryptovaluta binnen een bedrijf gebruiken?

Er wordt nog vaak beweerd dat cryptovaluta gezien moeten worden als een investeringsmogelijkheid. Een paar tientjes investeren om winst te kunnen maken op de kortere termijn. Maar dat is niet waar de meeste blockchaintoepassingen voor gemaakt zijn. Het is een decentrale digitale munteenheid, vaak met de mogelijkheid om smart contracts op te zetten en applicaties binnen de blockchain.

Dit betekent dat een bedrijf via de blockchain op zoek kan gaan naar investeerders, naar een afzetmarkt, en naar mogelijkheden om te expanderen. Dat is niet alles.

Internationale betalingen

Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel de banken aan jouw verdienen? Alle transacties binnen het bedrijf over de grens zijn transacties die duur betaald moeten worden. En daarmee is er geen enkele garantie dat het geld ook binnen korte tijd op de rekening staat. Sterker nog, IBAN-betalingen kunnen meerdere dagen in beslag nemen wanneer er weekenddagen of feestdagen tussen zitten. Echt ideaal is dat niet, want dat drukt een harde stempel op de cashflow. Veel vervelender wordt het niet, want een lopende cashflow is precies wat je nodig hebt om verder te kunnen groeien.

Met de cryptovaluta heb je dat probleem niet. Betalingen worden niet alleen vele malen sneller verwerkt, de transactiekosten zijn ook nog eens veel lager. Hierdoor blijft er feitelijk meer geld hangen op de plek waar je het nodig hebt: op de bankrekening van jouw bedrijf.

Waarom zou ik Bitcoin of een andere crypto kopen?

Beknopt samengevat: bitcoin kopen op een goede bitcoin exchange met iDeal is nu voor iedereen gemakkelijk, veilig en snel te doen. In Nederland kan iedereen ongeacht het kennisniveau goed terecht bij Bitvavo in Amsterdam (handelsbeurs), BTCDirect (makelaar) en Blox (makelaar). Wil je anoniem zonder identiteitscontrole bitcoin kopen? Dan kun je het beste gebruik maken van de decentrale handelsbeurs van Hodl Hold.

Verder is het belangrijk om te beseffen dat je geen hele bitcoin hoeft te kopen. De kleinste eenheid binnen bitcoin is een sat. 1 bitcoin bestaat uit 100 miljoen sats. Je moet verder rekening houden met zowel opwaartse als neerwaartse volatiliteit. Vermijd de daghandel, kijk niet naar de dagelijkse koers. Bitcoin is een lange termijn belegging. Een belegging in digitaal solide geld binnen een uniek decentraal monetair wonderwerk voor de financiële emancipatie van de mensheid. Om dit in te zien, is het belangrijk om zo veel mogelijk te leren over bitcoin en de werking van geld in het algemeen.

Meer informatie tref je aan op BesteBank.org

Hier tref je meer informatie over de verschillende crypto’s en wat je er mee kunt en moet.

Delen