De voordelen van goede hydratatie op de werkvloer

0

“Je zou eens meer water moeten drinken”. Een zin die we allemaal wel eens horen en waar zeker waarheid in zit. Het drinken van water brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Toch wordt het best vaak vergeten. Zeker wanneer je werknemers de hele dag achter hun computer zitten, schiet het er wel eens in. 

Toch is het belangrijk dat je werknemers genoeg drinken. Jouw medewerkers worden namelijk dagelijks ondergedompeld met belangrijke taken. Hydratatie zorgt ervoor dat een werknemer goed in zijn of haar vel zit en daardoor productiever aan het werk kan. Maar er is meer. Lees snel verder! 

Wat zijn de voordelen van goede hydratatie? 

Het drinken van voldoende water kan de gedurende dag zorgen voor een boost in je gezondheid, maar heeft ook invloed op je stemming, concentratie en geheugen. Je snapt nu wel waarom het van belang is dat mkb’ers zorgen voor schoon en lekker water. Hebben jouw werknemers al toegang tot goed water?

Nog niet helemaal overtuigd? Dan hebben we nog een paar reden voor je opgelijst:

  • Bevordert de hersenfuncties en je stemming 

Je lichaam en daarbij hersenen bestaan voor een groot deel uit water. Voldoende water zorgt ervoor dat het je beter functioneert. Uitdroging van de hersenen kan van invloed zijn op cognitieve functies en je stemming. Bij uitdroging kun je bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid, geheugenverlies of concentratieverlies. Niet heel fijn, als je het ons vraagt. Door goed te blijven hydrateren blijf je geconcentreerd en creatief. 

  • Ontgift het lichaam

Ons lichaam wordt de gehele dag blootgesteld aan gifstoffen. Om ze te elimineren, is het nodig om ze uit ons lichaam af te voeren. En de beste manier om deze te stimuleren, is door voldoende water te drinken.

  • Reguleert je lichaamstemperatuur

Wanneer je lichaam een temperatuur van rond de 37 °C heeft, werken je organen optimaal. Goede hydratatie voorkomt schommelingen en zorg voor minder complicaties. 

Geef je werknemers heel eenvoudig toegang tot goed water

Geef je werknemers heel eenvoudig toegang tot goed water

Goede hydratatie brengt vele voordelen met zich mee voor de werknemer, maar ook zeker voor jou als werkgever. Het zorgt namelijk voor een stuk minder ziekteverzuim. Door een waterdispenser aan te schaffen, geef je je werknemers toegang tot goed gefilterd water, zonder schadelijke stoffen. Bij Brita staat gezond water op nummer één. Zij levert dan ook diverse wateroplossingen voor bedrijven. 

Wanneer zet jij goede hydratatie op nummer één?

Delen