Menu
Communicatiebureaus / Eigen bedrijf / Marketing

Een professionele website maken: 5 tips

website maken

Het nieuwe jaar komt eraan: tijd voor nieuwe doelstellingen. Staat er voor het komende jaar een nieuwe, professionele website op de planning? Dan staat er behoorlijk wat werk te wachten! Want hoe vind je nu de juiste professional, waar moet je allemaal op letten en welke items moeten toch echt op je website terugkomen? Hoewel je het maken van de website misschien uitbesteedt, is een professionele website laten maken niet iets wat je zomaar geregeld hebt. Met deze tips pak je het meteen goed aan.

  1. Houd een strenge selectieprocedure

Er zijn maar genoeg professionals die je kunnen helpen met het maken van een professionele website. Maar kies je voor een freelancer, dan kan het even zoeken zijn. Het is in veel gevallen verstandiger om een grotere organisatie in arm te nemen – deze hebben verschillende specialisaties in huis en kunnen je van A tot Z helpen met alles wat bij de website komt kijken. Een online marketing bureau heeft zo niet alleen webbouwers, maar ook social media strategen en online marketing specialisten in huis. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is.

  1. Houd een brainstorm

Ga even zitten en brainstorm over alle mogelijke ideeën met betrekking tot de website. Van het format en de lay-out, tot eventuele grappige buttons, mogelijkheden en e-mail verzameling. Houd de brainstorm indien mogelijk met andere mensen, zodat je continu genoeg frisse, creatieve ideeën hebt. Deel deze brainstorm vervolgens met het online marketing bureau, om samen te kijken wat mogelijk is.

  1. Less is more

Nu is de verleiding groot om zoveel mogelijk grappige buttons en animaties op de website te plaatsen, maar in veel gevallen leidt dit alleen maar af van de website zelf. Less is more, zowel wanneer het gaat om design, als wanneer het gaat om de teksten op de website.

  1. Maak een duidelijk plan

Maak een duidelijke schets van hoe jij wilt dat de website eruit komt te zien. Waar gaan bezoekers naartoe vanaf de homepage, welke doorklikmogelijkheden zijn er en welke items moeten eruit springen? Met dit plan kan de webbouwer vervolgens direct aan de slag.

  1. Schakel een tekstschrijver in

Naast het design is het belangrijk om ontzettend goede teksten op de website te hebben. Het juiste design, gecombineerd met de juiste teksten, zorgen ervoor dat de bezoeker niet alleen op je website komt, maar vervolgens ook doorklikt naar de volgende pagina’s. De juiste teksten kunnen een lezer verleiden om vervolgens tot aankoop over te gaan.