Menu
Huisvesting

Klein kantoor inrichten? Volg dan deze tips

Klein kantoor inrichten Volg dan deze tips

Heb jij een klein kantoor? Dan kan het soms lastig zijn om deze praktisch én sfeervol in te richten. Toch is dit mogelijk. Wil je de ruimte in jouw kantoor zo optimaal mogelijk gebruiken? Dan moet je rekening houden met een aantal factoren. Lees deze tips en kom erachter hoe jij het best jouw kleine kantoor kan inrichten.

Voldoende daglicht

Wanneer je je kleine kantoor gaat inrichten, is een van de belangrijkste tips die ik kan geven: zorg voor voldoende daglicht. Een licht kantoor oogt namelijk veel groter dan een donker kantoor. Heb je wel eens gemerkt dat een lichte ruimte je energie geeft, terwijl een donkere ruimte jou juist moe maakt? Dat komt omdat onze biologische klok uit balans raakt in een donkere omgeving: onze hersenen denken dan namelijk dat het ‘donker’ wordt en het tijd is om te gaan slapen. Dit resulteert in het feit dat je je slap en futloos kan gaan voelen.

Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat voldoende daglicht zorgt voor een betere concentratie en meer creativiteit. Kortom: plaats voldoende ramen in jouw kleine kantoor, zo creëer je niet alleen meer ruimte maar stimuleer je ook je eigen productiviteit.

Glazen wanden

Glazen wanden

Jouw kantoor is verdeeld in allerlei losse dichte kamers: logisch dat jouw kantoor klein aanvoelt. Wil je meer ruimte en openheid creëren? Maak dan gebruik van glazen wanden. Hierdoor lijkt jouw kantoorplek niet alleen groter, maar zorg je tegelijkertijd ook voor meer betrokkenheid met je collega’s. Een ander pluspunt is dat er met glazen wanden meer licht binnenkomt, wat -zoals hiervoor beschreven- zorgt voor meer productiviteit en een betere werksfeer.

Van plan om glazen wanden te gebruiken, maar zit jouw kantoor op de zevende verdieping? Dan kan je altijd een bouwlift kopen. Met een bouwlift kan je deze glazen wanden namelijk makkelijk en snel vervoeren naar jouw werkruimte. Zo heb je binnen no time een open en ruimtelijke kantoorplek!

Opbergruimte

Een klein kantoor kan al snel heel rommelig worden. En hoe rommeliger jouw kantoor, hoe kleiner de ruimte oogt. Maar waar laat je dan je pennen, schriften, opladers en al je andere kantoorgerei? In een kast of lade natuurlijk. Kasten nemen alleen ook enorm veel ruimte in. Benut daarom de ruimte in jouw kantoor zo optimaal mogelijk door te kiezen voor de juiste opbergruimte, zoals een inbouwkast. Met een inbouwkast gaat er geen ruimte verloren, maar kan je wel alles opbergen wat jouw kantoor rommelig en klein maakt.

Heb je alle drie de tips gevolgd? Dan heb je jouw kantoor niet alleen groter laten lijken, maar ook nog een praktischer. Zo productief ben je nog nooit geweest!