Ondernemen hoeft niet duur te zijn

0

Het is de droom van veel vrije werkers: een eigen onderneming. Je klanten helpen met iets dat je zelf het liefste doet. Jammer, dat het eigen ondernemerschap ook geld kost. De kosten in de hand houden is dus een belangrijk vereiste.

Alles kost geld
Als ondernemer heb je materialen nodig, om je expertise goed uit te kunnen oefenen. Denk aan een computer, een mobiele telefoon en het gereedschap, waarmee je je klussen uitvoert. Maar hoe vervoer je dat gereedschap, als je bij de klant een klus moet doen? Bij alles wat je kiest, speelt het financiële aspect mee.

Een bestelwagen
Voor het vervoer van gereedschappen en materialen valt de keuze natuurlijk op een bestelwagen. Het gaat om een praktische auto, waarin je veel hulpmiddelen, materialen en gereedschappen kunt vervoeren, tegen voordelige tarieven. De aanschaf van een bestelwagen vraagt een forse investering, die je niet zomaar kunt doen. Door een bestelwagen te huren, krijg je helderheid over de onkosten. Je weet precies, wat je elke maand aan onkosten hebt en komt nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Energiekosten
Zonder energie ben je nergens, maar de energiekosten stijgen tot ongewenste hoogtes. Via een centrale inkoop kun je vaak voordelig uit zijn, veel brancheorganisaties hebben hiervoor contracten lopen. Bedenk ook, als je als zelfstandige aan huis werkt, je al je energiekosten onder een zakelijk contract kunt brengen. Dat scheelt alweer. Hier vind je een aantal tips hoe je kunt besparen op je bedrijf.

Verzekeringen
Als ondernemer kun je niet buiten de nodige verzekeringen. Ook hier geldt, dat je via centrale inkoop veel kunt besparen. Informeer bij je brancheorganisatie!

Bundel expertise
Besteed niet teveel tijd aan werk, dat jouw eigen terrein niet is. Schakel voor dit soort klussen een expert in. Dat lijkt duurder, maar geeft je de ruimte je volledig op je eigen werk te richten.

Delen