Letselschade door een bedrijfsongeval: de gevolgen

0

Als een medewerker van een bedrijf te maken krijgt met letselschade door een ongeval dat tijdens werktijd is gebeurd, is er sprake van een bedrijfsongeval. Een bedrijfsongeval kan vrij ongevaarlijk zijn, maar kan ook verregaande gevolgen hebben. In dit artikel lees je meer over de mogelijke gevolgen van een bedrijfsongeval en wat je moet doen als je een bedrijfsongeval hebt gehad.

De gevolgen van een bedrijfsongeval met schade
De gevolgen die je ervaart door een bedrijfsongeval met lichamelijke schade, kunnen variëren van vrij milde gevolgen tot ernstige gevolgen. Zo kun je enkele weken rondlopen met een blessure door een ongeval op de werkvloer, maar is het ook mogelijk dat je enkele weken echt uit de running ligt of dat je helemaal niet meer kunt werken. In het ergste geval kan een bedrijfsongeval leiden tot het overlijden van de werknemer in kwestie, maar dit komt gelukkig niet vaak voor. Met welk gevolg jij te maken krijgt na een bedrijfsongeval, is voornamelijk afhankelijk van de ernst van het ongeval. Glijd je uit over een natte vloer, dan heb je andere klachten dan wanneer je wordt aangereden door een heftruck in het magazijn van het bedrijf. Een specialist die je bijvoorbeeld kan ondersteunen het proces na het bedrijfsongeval zo goed mogelijk door te komen, is Schutoosting.nl.

Ik heb een bedrijfsongeval gehad, wat nu?
Of je nu een beetje last hebt van je schouder door een ongeluk op de werkvloer, een week niet kan werken of zelfs helemaal uit de running ligt: het is belangrijk om goed om te gaan met jouw bedrijfsongeval. Dit betekent niet alleen dat je voldoende rust moet nemen om jouw letselschade te laten herstellen, maar ook dat je duidelijke afspraken maakt met de werkgever over de gevolgen van het ongeval. Vind je het zelf lastig om met je werkgever om tafel te gaan en de gevolgen te besparen of wil je werkgever jouw bedrijfsongeval en de gevolgen van het ongeval niet erkennen? Dan is het ook mogelijk om een specialist in te schakelen die jou kan ondersteunen in het proces na het bedrijfsongeval.

Delen