Menu
MKB

Gezondheid in jouw bedrijf stimuleren: dit zijn de beste tips

Gezondheid in jouw bedrijf stimuleren dit zijn de beste tips

Gezondheid, het speelt een grote rol op de werkvloer. Als werkgever is het dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden en om dit te stimuleren. Voor zowel het bedrijf als voor de medewerkers zelf heeft dit meerdere voordelen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers gezond gedrag vertonen? Je leest hier wat handige tips!

Goede hygiëne 

Wat een belangrijke rol speelt in de gezondheid van jouw personeel, is goede hygiëne. Het is daarom van groot belang dat je dit realiseert op de werkvloer. Hoe je een goede hygiëne op de werkvloer kunt realiseren? Denk aan een regelmatige schoonmaak en reiniging van het bedrijfspand, waarbij alle (belangrijke) ruimtes worden meegenomen.

Hier heb je uiteraard wel de juiste middelen voor nodig. Zo dien je te denken aan schoonmaakmiddelen, poetsrollen, prullenbakken en afvalzakken, maar ook een tork dispenser kan goed van pas komen binnen jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je de juiste middelen tot je beschikking hebt, zodat je er alles aan kunt doen om dit zo goed mogelijk te regelen.

Gezonde lunch

Gezonde lunch

Hoe je de gezondheid van jouw werknemers kunt stimuleren in het bedrijf, is door een gezonde lunch aan te bieden. Op deze manier duw je jouw werknemers in de goede richting om gezonder te gaan eten. Een gezonde lunch zorgt er namelijk voor dat een gezonde keuze aantrekkelijker wordt gemaakt. Bij een gezonde lunch zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan salades, soep, volkoren graanproducten en fruit. Naast gezond eten, is ook het aanbieden van gezond drinken een aanrader. Denk hierbij bijvoorbeeld aan water, fruitwater, koffie zonder suiker, thee en gezonde fruitsappen.

Zorg voor voldoende beweging

Als werkgever kan het een goede optie zijn om te proberen voor meer beweging te zorgen. Hoe je dit doet? Je zou ervoor kunnen kiezen om een bepaalde sportruimte in je bedrijf te plaatsen, indien je hier ruimte voor hebt. Op deze manier kan jouw personeel voor of na het werk gebruik maken van deze ruimte, om zo tot beweging te komen. Ook het plaatsen van een pingpongtafel of het bevorderen van wandelingen in de pauzes kunnen eraan bijdragen om je personeel meer te laten bewegen.

Korting op sportschoolabonnement

Als het niet haalbaar is om een eigen sportruimte in het bedrijfspand te maken, kan het een goed idee zijn om na te denken over het aanbieden van sportschoolabonnementen aan jouw personeel. Rond het pand waar je bent gevestigd zitten ongetwijfeld wat sportscholen die het personeel van jouw bedrijf graag een korting aanbieden op sportschoolabonnementen. Door dit als werkgever te realiseren, neem je voor werknemers een drempel weg om te gaan sporten.

Hoe gezonder de werknemers binnen jouw bedrijf zijn, hoe productiever zij te werk kunnen gaan en hoe meer je aan ze hebt. Gezondheid stimuleren in jouw bedrijf heeft dus zeker voordelen. Bovendien zie je dit tegenwoordig al steeds vaker in het bedrijfsleven. Kijk dus zeker eens naar hoe jij het kunt toepassen in jouw bedrijf om erachter te komen of het ook voor jou en je werknemers werkt.