Bewegen tijdens het werken

0

We kennen het allemaal. Drukte, deadlines, haast, nauwelijks tijd om alle schoteltjes waar we verantwoordelijk voor zijn tegelijk draaiende te houden, en dan ook nog eens toe te komen aan het werken aan onze conditie. Als je het zo opsomt lijkt het inderdaad een onhaalbaar lijstje, waarin beweging een weinig aantrekkelijke sluitpost is. Maar dat kan anders! Hoeveel tijd zou je bijvoorbeeld wel niet kunnen besparen als het mogelijk was te bewegen terwijl je werkt?

Tijd besparen en fit worden
Allereerst zou dat de oplossing zijn van ons grote tijdtekort en veel stress voorkomen. Met een deskshaper, een makkelijk apparaat dat je onder je bureau kunt zetten terwijl je werkt, kun je werken aan een goede conditie terwijl je je gewoon op je taken richt. Terwijl je rustig doorwerkt trap je je benen, die je op de pedalen van de deskshaper plaatst, rond in een tempo dat voor jou prettig aanvoelt.

Een manier om je fitheid te verbeteren zonder dat je werk daaronder hoeft te lijden. Als je elke dag gebruik maakt van de deskshaper, op een moment dat goed in je agenda past, zal je algehele fysieke conditie daarnaast met sprongen vooruitgaan.

Minder stress en meer creativiteit
Maar niet alleen je conditie zal aanzienlijk verbeteren. Door te bewegen terwijl je werkt, zal je hoofd rustiger worden en je geest net als je lichaam herademen. Dit zorgt allereerst voor een afname van het niveau van de stress in je lichaam. Je algehele welbevinden zal dus sterk vooruitgaan. Maar ook zal je hoofd meer ruimte voelen, en zullen er creatievere, betere ideeën in je opkomen. Hierdoor zullen je werkzaamheden gestroomlijnder verlopen, en zal je met meer plezier en minder stress achter je bureau zitten.

Tot slot zal je door het bewegen tijdens het werken ook makkelijk afvallen, en is het de perfecte manier om slank te worden zonder daar te veel tijd aan kwijt te zijn. Bewegen tijdens je werk is kortom een makkelijke manier om sterker, fitter, gezonder en slanker te worden, en weer meer van je werk te gaan genieten zonder te veel overbodige stress!

Delen