Hier moet een goede website aan voldoen

0

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een website en dat is maar goed ook. Met een website kan je namelijk veel nieuwe potentiële klanten bereiken. Deze bezoekers bepalen na een bezoek aan de website of jouw product of dienst iets voor hen is. Het is dus belangrijk dat de website van jouw bedrijf de bezoekers overtuigt en aanzet tot de gewenste actie. Maar hoe doe je dit precies? We vertellen je er meer over in dit artikel.

Hoog in de zoekresultaten

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat de website überhaupt wordt gevonden. Niet alleen jouw bedrijf heeft een website, maar ook bijna al jouw concurrenten. Het is belangrijk dat jouw website bovenaan of in ieder geval hoog in de zoekresultaten van zoekmachines komt te staan. Zo trek je meer potentiële klanten naar je website. Een manier om hoog in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google, te komen is SEO (Search Engine Optimization). Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan een goede SEO, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden in de teksten, de gebruiksvriendelijkheid van je website en het hebben van goede backlinks.

Een snelle website

Ook de snelheid van je website is ontzettend belangrijk. Wanneer men op een nieuwe pagina klikt, moet deze direct geopend en geladen worden. Geen enkele bezoeker vindt het fijn om langer dan enkele seconden te moeten wachten tot een pagina volledig geladen is. Een trage website kan een reden zijn dat bezoekers afhaken en een bezoek brengen aan de website van de concurrent. Er zijn meerdere manieren om je website sneller te maken. Verwijder onnodige plug-ins, optimaliseer afbeeldingen en verklein en combineer JavaScript- en CSS-bestanden en je zult zien dat je website al een stuk sneller is.

Overzichtelijk ontwerp

Overzichtelijk ontwerp

Uiteraard is ook het ontwerp van je website van belang. Stem de kleuren die je op je website gebruikt af op de algemene huisstijl van het bedrijf. Maak je website niet te druk en zorg voor voldoende wit. Dit is prettiger voor je bezoekers en zo kunnen ze de informatie op de site beter tot zich nemen. Zorg ervoor dat de website overzichtelijk is en belangrijke pagina’s makkelijk kunnen worden gevonden. Dit doe je door een duidelijke menubalk bovenaan de website te plaatsen.

Een website laten maken? Niet iedereen heeft de kennis en ervaring om zelf een goede website te bouwen. Gelukkig zijn er bedrijven, zoals Best4u, die het werk uit handen nemen en razendsnel een professionele website voor je maken. Neem vandaag contact op met het team van Best4u en volgende week staat jouw nieuwe website al online!

Delen