Menu
Juridisch

Wat is belangrijk bij het zoeken naar een advocaat?

advocaat

Zo vind je de juiste advocaat

Heb je een goede advocaat nodig, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vroeg of laat heeft iedereen wel een keer een advocaat nodig. Het is een moeilijke zoektocht, want veel mensen weten niet waar ze moeten zoeken. Kwantiteit is niet altijd gelijk aan kwaliteit en daardoor kun je soms de bomen het bos niet meer zien. In dit artikel bespreken we daarom enkele tips met je door, zodat ook jij straks de juiste advocaat kunt vinden.

1. Kies altijd voor een advocaat met specialisatie

Het spreekt redelijk voor zich, maar om de beste advocaat in kwestie te vinden is het aan te raden om op zoek te gaan naar een advocaat die gespecialiseerd is in waar je hulp bij nodig. Stel: je hebt letselschade, dan kun je bijvoorbeeld gaan naar een letselschade advocaat van Flyct. Ook zijn er advocaten in te huren voor strafrecht, civiele recht en ondernemingsrecht. Het scheelt tijd en kosten wanneer je direct voor de juiste advocaat gaat. Specialisatie is tenslotte wat een advocaat maakt.

2. Let op de prijs-kwaliteitverhouding van de advocaat

Een advocaat inhuren is duur. Daarom Is het verstandig om op de prijs en de kwaliteit te letten wanneer je iemand inhuurt om je te helpen. Met een gemakkelijke zaak is het niet erg om voor een wat goedkopere advocaat te gaan met minder ervaring, maar andersom is het wel handig om iemand met genoeg ervaring in te schakelen voor jouw zaak.

3. Is de advocaat lid van de beroepsvereniging?

De prijs is niet het enige waar je naar moet kijken als je in wilt schatten wat de kwaliteit en ervaring is van de advocaat. Het is ook aan re raden om te checken of de advocaat in kwestie lid is van een beroepsvereniging, waar vaak een kwaliteitskeurmerk aan vastzit. Zo krijg je garantie voor je geld.