LED panelen: de lichttoekomst binnen het bedrijfsleven

0

Lichtenergie is een grote kostenpost binnen het bedrijfsleven. Kantoren, fabriekshallen, meetingruimtes: overal is verlichting nodig, en dat kost maandelijks veel stroom en energie. Naast de energiekosten brengt verlichting nog meer kosten met zich mee. Denk aan bijvoorbeeld onderhoudskosten voor het vervangen van defecte verlichting. Wanneer bedrijven overgaan op LED panelen, kunnen ze hier veel op besparen.

LED panelen: energiezuinig
Een led paneel heeft veel voordelen ten opzichte van een inbouw TL armatuur. Een LED paneel is, zoals de naam al doet vermoeden, een plaat/paneel dat licht geeft. Omdat een LED paneel vaak een platte vorm heeft, is het in veel situaties toepasbaar. Het belangrijkste voordeel van LED panelen ten opzichte van halogeenlampen of TL bakken is de energiebesparing. LED panelen gaan tot wel 20 keer langer mee dan reguliere bedrijfsverlichting.

Nog een voordeel: gemakkelijk schoon te houden
Ook het schoonmaken en –houden van een LED-paneel kost veel minder tijd en moeite dan bij een “TL-bak”. De vorm is veel gemakkelijker te poetsen en leent zich er bovendien minder goed voor om spinnenwebben, stofwolken en vuil vast te houden.

Weinig onderhoudskosten
LED-verlichting is véél energiezuiniger dan halogeen- en TL-verlichting. Omdat LED-panelen daarom met gemak vijftien tot twintig (!) jaar meegaan, bespaar je dankzij deze investering ook op onderhoudskosten. Want reken eens uit wat je kwijt bent aan het bedrijf dat met een steiger jouw lampen komt vervangen wanneer ze stuk zijn? Of de (niet-declarabele) uren die de interne technische dienst jaarlijks kwijt is aan het onderhouden van het lichtnetwerk…

Vrijwel altijd voordeliger dan TL-verlichting
Door bovenstaande voordelen zijn LED-platen of LED-panelen eigenlijk altijd voordeliger dan reguliere LED-verlichting. Zoals de CEO van Philips Lightning in 2011 al voorspelde: LED wordt de nieuwe verlichtingsnorm in het bedrijfsleven. Het is daarom voor eigenlijk ieder bedrijf raadzaam om eens met een LED specialist te spreken over het plaatsen van LED panelen. Je verdient de aanschaf namelijk gegarandeerd terug binnen enkele jaren. Als dát geen interessante investering is.

Delen