Menu
MKB

5 goede voornemens voor een succesvol 2024

5 goede voornemens voor een succesvol 2024

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dit zijn dé weken om stil te staan bij het afgelopen jaar. Heb jij je doelstellingen gehaald? Of is dit niet gelukt, maar heb je toch mooie opdrachten mogen uitvoeren? In ieder geval is dit een goed moment om na te denken over 2024. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, ook voor jouw onderneming. Waarschijnlijk heb je al het een en ander in je hoofd voor wat betreft je doelstellingen. Deze vijf goede voornemens mogen er gerust bij op je lijstje.

Een goed pensioen

Iedere ondernemer weet dat er aan het pensioen moet worden gedacht. Maar bij flink wat ondernemers blijft het beperkt tot erover nadenken. Grijp het nieuwe jaar aan om eens écht goed met je pensioen bezig te zijn. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld met pensioenadvies voor ondernemers. Specialisten staan klaar om je te helpen naar jouw doel toe te werken. Ze leggen je ook alles uit over de fiscale voordelen die je als ondernemer hebt. Je zult versteld staan van de mogelijkheden.

Neem je financiën onder de loep

Loop je weleens vast met betrekking tot je financiën? Waarbij je het gevoel hebt dat je niet meer weet waar je geld blijft. Dan is dit een goed moment om een zakelijk financieel adviseur in de arm te nemen. Het financieel advies is heel allround. Deze persoon vertelt je niet alleen op welke gebieden je fiscale voordelen kunt pakken, je wordt ook geholpen bij investeringen, bij sparen en beleggen, eigenlijk op elk gebied.

Neem je financiën onder de loep

Doe er iets compleet nieuws bij

Voor iedereen die werkt, zowel ondernemers als mensen in loondienst, is het belangrijk om te worden uitgedaagd. Als dit niet gebeurt, raak je vroeg of laat in een sleur. En zie het tij dan nog maar eens te keren. Hoe kun je dit als ondernemer doen? Door nieuwe gronden te ontdekken. Waarschijnlijk heb je wel iets in je hoofd dat je altijd al had willen doen. Een voorbeeld is een groot project in het buitenland. Ga er gewoon voor! Zolang je de toekomst van je bedrijf niet op het spel zet, zijn dit soort nieuwe gronden te interessant om niet te verkennen.

Doe een maand lang niks

Dit punt sluit een beetje aan op het vorige. Nieuwe gronden ontdek je niet altijd tijdens je werk. Dat is immers al druk genoeg. Daarom is het geen verkeerd idee om je werk eens een maand neer te leggen. Trek je terug in een hutje op de hei of een strandhuis en bedenk hoe je je bedrijf wilt vernieuwen. En als je een maand te lang vindt, kan een week ook al wonderen doen.

Plan meer personeelsuitjes

Het laatste goede voornemen is om meer personeelsuitjes te plannen. Voor het groepsgevoel is het alleen maar goed om samen iets leuks te doen. In 2024 mag je dan ook het aantal personeelsuitjes verdubbelen. Er zijn erg veel leuke ideeën, van het samen oplossen van een misdrijf tot mountainbiken in de Ardennen.