Wat doet u met al uw bedrijfsafval?

0

Afvalbewerking binnen bedrijven is iets dat uw prioriteit moet hebben als ondernemer. Door hier op een goede wijze vorm aan te geven bent u niet alleen duurzaam bezig als ondernemer, maar kunt u ook flink wat kosten besparen. Liever wilt u natuurlijk geen boete opgelegd krijgen.

Maar hoe doet u dat? Waar let u op en welke service kunt u verwachten?

Regels vanuit de overheid

Voor bedrijfsafval zijn de overheid enkele eisen opgesteld. U kunt het afval zelf scheiden en verzamelen, maar u kunt dit natuurlijk ook laten doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

Geeft u de afvalstoffen aan een erkende inzamelaar, dan zult u dit moeten registreren via de afvalstoffenregistratie. Wanneer u een vergunning heeft van de gemeente of provincie, dan staat in de vergunning welke afvalstoffen u moet scheiden. De regels van het Activiteitenbesluit worden van toepassing als u geen vergunning heeft.
453281963

Waarom het scheiden van afval belangrijk is

Het scheiden van afval is belangrijk, omdat zeker de helft van al het afval nog niet gerecycled wordt. De overheid wil hier verandering in brengen, daarom is ze bezig met een plan van aanpak. U kunt hier zelf ook vorm aan geven door respect op te brengen voor het milieu en hier duurzaam mee om te gaan.

Online een rolcontainer huren

Vandaag de dag is het heel gemakkelijk om de afvalverwerking binnen uw bedrijf vorm te geven. U kunt online containers huren waardoor er de volgende dag een mooie rolcontainer voor u bij de deur staat. Op vaste tijdstippen wordt de container geleegd zodat u geen omkijken meer heeft naar uw bedrijfsafval. Uiteraard gebeurt dit tegen scherpe tarieven. Bespaar op uw bedrijfsafval en neem eens een kijkje op mkb-afval.nl.

Delen