Voordelen van Financial lease voor ondernemers op een rij!

0

Een auto operationeel leasen via de gebruikelijke kanalen is vaak duur. Een prima alternatief voor het midden en kleinbedrijf is Financial lease. Een mobiliteitsoplossing die de leasende klant flink geld bespaart. Hoe werkt Financial lease en wat zijn de belangrijkste voordelen?

Tweedehands
De kern van Financial lease is dat de aspirant-leaser een tweedehands personen- of bedrijfsauto neemt. Dat kan via het eigen aanbod van de Financial leasefirma of via een door de klant uitgekozen garagebedrijf, Gaspedaal, Autoscout 24, Autowereld of Marktplaats. Tweedehands auto’s zijn vanzelfsprekend veel minder duur in aanschaf dan een nieuwe. Bovendien bieden occasions het voordeel dat ze direct voor de klant beschikbaar zijn, dus geen oponthoud door lever- en wachttijden. Een voorbeeld van zo’n Financial leasebedrijf is Neerlandlease.nl.

Looptijd
De looptijd kan je helemaal zelf bepalen. Je zit niet vast aan een maximaal of minimaal aantal dagen dat je de auto kan rijden.

Lasten
De maandlasten liggen in vergelijking met de gangbare lease erg laag. Verzekering, reparatie, onderhoud, banden en belastingen zijn namelijk niet inbegrepen in deze prijs, vandaar de gunstige leaseprijs. Deze bestaat dus louter uit aflossing en rente. Het onderpand – en dus je zekerheid – bestaat uitsluitend uit de gefinancierde auto. Overige activa van je bedrijf kunnen dus nooit onverhoopt bezwaard worden.

Prijsbepaling
De aanschafprijs van de gewenst auto vormt de basis voor de berekening van het leasetarief. Verder spelen het gebruik van eventueel een slottermijn, het doen van een aanbetaling en de mogelijke inruil van je oude auto een rol. Honderd procent financiering van je auto is in sommige gevallen mogelijk. Bij Financial lease word je na afloop van de leasetermijn altijd economisch eigenaar van de auto en hij mag op de bedrijfsbalans vermeld worden. Na het voldoen van de laatste leasetermijn ben je automatisch ook juridisch eigenaar van de auto. Het overschrijvingsbewijs stuurt de Financial leasemaatschappij na afloop automatisch naar de klant.

Al met al
Financial lease biedt dus een ideale oplossing voor het transparant en goedkoop leasen van een auto. Je kent de looptijd en de maandlasten van tevoren, je wordt uiteindelijk economisch eigenaar, je kunt fiscaal afschrijven en de rente is volledig aftrekbaar.

Delen