Tips om veilig te werken in een magazijn

0

Beschik je met jouw bedrijf over een eigen magazijn? Om producten te ontvangen en op te slaan, de voorraad te beheren en inventariseren of bestellingen klaar te zetten? Als je zelf veel tijd doorbrengt in je magazijn en hier ook medewerkers hebt werken, is het van belang dat dit en veilige plek is. Tips voor veilig werken in een magazijn? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij, dus lees snel verder!

De juiste beschermingsmiddelen gebruiken

Om veilig in een magazijn te werken is het belangrijk om te beschikken over goede persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit komt vooral goed van pas als je in dit magazijn werkt met zware spullen en er bijvoorbeeld heftrucks rondrijden. Het is van belang dat je jezelf als ondernemer in het magazijn altijd veilig voelt, maar dit geldt ook voor je medewerkers. Met persoonlijke beschermingsmiddelen is dit te realiseren. Denk bij deze middelen aan bijvoorbeeld een veilige werkoutfit, schoenen en handschoenen.

Laat een bordes plaatsen

Als je een groot magazijn hebt en voor extra veiligheid wilt zorgen, is het een aanrader om te kijken naar bordessen. Dit gaat om het platform dat een trap onderbreekt en waar de trap van richting verandert. Als een trap wordt onderbroken door één of meer bordessen, wordt dit ook wel een bordestrap genoemd. Deze trap komt in een magazijn zeer goed van pas, want het is bevorderlijk voor de veiligheid van jou en je medewerkers. Wanneer je bordessen toevoegt wordt het extra veilig. Een trap met bordes heeft veel ruimte en daarom is het comfortabeler. Zeker wanneer de trap voorzien is van een trapleuning geniet je van veel veiligheid. Een bordestrap is niet alleen veilig, maar heeft ook een luxe uitstraling en zijn in talloze uitvoeringen beschikbaar.

Zorg dat het er altijd opgeruimd is

Niet alleen zorgt het voor meer overzicht in het magazijn als het netjes opgeruimd is, ook is dit bevorderlijk voor de veiligheid. Is het een puinhoop in het magazijn en liggen er bijvoorbeeld allemaal spullen op de vloer, dan is het mogelijk dat hier vervelende ongelukjes door gebeuren. Zet dozen in de stellingen en ruim rondslingerende spullen goed op. Zorg er dus voor dat het magazijn er altijd netjes en opgeruimd uitziet, zodat er altijd op een veilige manier gewerkt kan worden.

Zorg dat het er altijd opgeruimd is

Maak gebruik van markeringen op de vloer

Deze tip komt goed van pas als je beschikt over een vrij ruim magazijn: markeringen gebruiken. Met behulp van een marketing op de vloer van je magazijn is het mogelijk om paden van elkaar te scheiden. Dit betekent dat iedereen goed weet wat de loop- of rijrichting is. Dit zorgt ervoor dat er geen vervelende ongelukjes met een heftruck gebeuren en mensen elkaar niet in de weg lopen.

Is de veiligheid in jouw magazijn nog niet optimaal? Dan is er werk aan de winkel. Met behulp van deze tips zorg jij ervoor dat het voor iedereen in het magazijn veilig is om te werken. Ga hier dus vooral mee aan de slag!

Delen