Steiger kopen; wat zijn de kosten en wat heb ik dan?

0

Een steiger kopen? Dat is een zeer kostbare investering, maar loont uiteindelijk wel wanneer u dit vergelijkt met huren. Zo heeft u uw eigen stellage waar u met veel zelfvertrouwen op kunt klussen. Er zijn tegenwoordig steigers te koop waarin onderscheid wordt gemaakt tussen doe-het-zelf en professionele klussers. Maar wat kost een rolsteiger nu daadwerkelijk en wat voor materiaal heb ik dan? In deze blog gaan we graag nader in op alle zaken rondom de prijs en het aanschafproces.

Wat is een steiger?

Een steiger, ook wel rolsteiger genaamd, is een mobiele stellage waarop u op hoogte aan het werk kan. Rolsteigers bestaan uit diverse onderdelen die ervoor zorgen dat het geheel een stabiele en veilige werkplek garandeert. Onderdelen die onmisbaar zijn in de stellages zijn bijvoorbeeld; opbouwframes, schoren en de vloeren. Met de steigerwielen kan u vervolgens alle in een keer verrijden zodat u niet opnieuw hoeft op te bouwen.

Waarom een steiger?

Met een steiger bent u qua tijd wat meer kwijt aan de opbouw dan een ladder. Maar het verschil? Een veilige stellage waar u vrijuit op kan werken, dit in tegenstelling tot de ladder. Een bouwladder zal steeds weer verplaatst moeten worden. En om dit tegen te gaan worden onveilige situaties gecreëerd. Men gaat buiten de ladder hangen om alsnog iets te kunnen bereiken zonder het product te hoeven verplaatsen. Met een steiger heeft u hier geen last van. U stelt de rolsteiger dusdanig samen in de afmetingen die voor u het beste zijn. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen uit platform lengtes van 1.90, 2.50
en zelfs 3.05 meter. Hierbij kiest de gemiddelde persoon toch voor 2.50 meter.

Wat zijn de voordelen van een steiger

Een steiger is een kostbare investering, simpel! Echter wanneer u er een heeft aangeschaft dan hoeft u er nooit meer een te huren. U kunt zelfs besluiten om zelf te gaan verhuren aan bekenden, de buurtvereniging, etc.. Volop mogelijkheden dus, snel de voordelen op een rij:

  • Met uw eigen rolsteiger wordt verhuur overbodig;
  • De stellage kan zo samengesteld worden als u zelf wilt;
  • Steigers worden vervaardigd uit lichtgewicht aluminium;
  • Door alle losse onderdelen kunt u het materiaal gemakkelijk opbergen;
  • Al het steigermateriaal is uit te breiden;
  • Bovenal en het belangrijkst: veilig werken op hoogte.

Wat kost een steiger?

“Wat kost een steiger?”, is een vraag die vaak gesteld wordt. Het is hierbij erg gemakkelijk om direct een prijs te noemen, maar het hangt af van uw eigen wensen. Hoe dan ook; een rolsteiger is en blijft een kostbare investering. De hoogte van deze belegging bepaalt u uiteindelijk zelf en is gebaseerd op een aantal componenten. Welke werkhoogte moet u bijvoorbeeld hebben, of: welke platformlengte en wat voor soort platformen bent u benodigd? Zie de aankoop dan ook net zoals een auto; hoe groter en hoe meer opties hoe duurder de uiteindelijk investering. Rolsteigers zijn al te koop vanaf circa €600. Een partij waar u gratis uw persoonlijke offerte aan kan vragen is laddersenrolsteigers.nl. Zij kunnen u verder helpen en informeren over de ruime keuze in de wereld van steigers.

Tip: gebruikt u uw rolsteiger professioneel? Laat u dan tevens informeren over de nieuwe opbouwnormen die gelden. Voor u geldt toch ook: veiligheid boven alles.

Delen