Je restaurant schoon houden: 5 tips

0

Een goede schoonmaak is natuurlijk essentieel bij een restaurant. Alles moet aan de juiste voorschriften voldoen en de hygiëne moet op en top zijn. Zowel de keuken als het restaurant zelf moeten goed schoongehouden worden; zowel na sluitingstijd als gedurende de dag. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw restaurant de hele dag door schoon en opgeruimd blijft? We geven je een aantal handige tips.

1. Schakel een schoonmaakbedrijf in

Het eerste is natuurlijk logisch; schakel de hulp van een schoonmaakbedrijf in. Een schoonmaakbedrijf zorgt ervoor dat jouw restaurant iedere ochtend weer fris en schoon voor je klaarstaat. Kies indien mogelijk voor een schoonmaakbedrijf dat op een milieuvriendelijke wijze schoonmaakt zoals schoonmaakbedrijf Boen Groen. Chemische producten hebben namelijk niet alleen een slechte invloed op het milieu, maar ook op de gezondheid van je personeel.

2. Zorg voor prullenbakken

Hoewel het misschien niet voor ieder restaurant logisch is, kan het geen kwaad om her en der een (hygiënische en dus gesloten) prullenbak op je terras te hebben staan. Ook wanneer je geen afhaalmaaltijden levert, kunnen je gasten natuurlijk wat afval bij zich hebben. Om te voorkomen dat het je terras op waait kun je er beter voor zorgen dat je gasten het direct kwijt kunnen!

3. Zorg voor een peukenpaal

Niets zo vies en onhygiënisch als sigarettenpeuken op je terras; en al helemaal wanneer deze voor de entree liggen. Zorg er liever voor dat er een peukenpaal bij je entree staat; zo hebben je bezoekers direct een aangewezen rookplek, en voorkom je het rondslingeren van sigarettenpeuken.

4. Voorkom rommel

Hoewel je jouw gasten alle mogelijkheden kunt geven om goed op te ruimen, is het nog belangrijker dat je personeel hier oog voor heeft. Train je personeel dan ook ontzettend goed op opgeruimde tafels en het spotten van rondzwervend afval. Geef eventueel een of twee personeelsleden specifieke opruim- en schoonmaak taken om ervoor te zorgen dat je restaurant altijd schoon en opgeruimd blijft.

Schoon restaurant

5. Schoonmaak in diensten

Hoewel een professioneel schoonmaakbedrijf er ‘s avonds of ‘s nachts natuurlijk voor zorgt dat je restaurant weer klaar staat voor de volgende dag, is de schoonmaak tussendoor net zo belangrijk. Laat je personeel zodra ze van dienst wisselen een duidelijk schoonmaakrooster hanteren. Een grote schoonmaak na het ontbijt bijvoorbeeld, na de lunch, na het diner en ook na het borrelen. Is er een rustig moment? Dan kunnen extra’s zoals de bar, de koelingen en andere zaken even goed schoongemaakt worden. Alle beetjes helpen!

Delen