Mokken bedrukken als relatiegeschenk

0

Iedereen ontvangt graag op z’n tijd een cadeautje. Een cadeautje is vaak een blijk van liefde en waardering. Zelfs als je huis vol staat met leuke voorwerpen, je zult altijd die zaken eruit pikken die je cadeau hebt gekregen. Van dingen die je zelf hebt gekocht, onthoud je misschien de winkel waar je hem vond. Van een cadeautje weet je ook na jaren wie het gaf en op welke gelegenheid. Je blijft denken aan de gulle gever en blijft een positieve associatie met hem of haar houden. Dat is nou exact de reden waarom relatiegeschenken zo goed werken. Een relatiegeschenk is een blijk van waardering en deze positieve attentie zorgt ervoor dat de kans veel groter is dat je op de shortlist van je klanten of leveranciers terechtkomt en daar ook blijft. Zo nemen we mokken bedrukken als voorbeeld.

Mokken bedrukken als effectieve relatiegeschenk

Dat laatste is natuurlijk wel waarnaar je streeft als ondernemer. Echter, dan moeten je relatiegeschenken niet in een lade of kast worden weggestopt. Mokken bedrukken is een zeer effectieve manier van attentie scheppen. Immers, een mok gebruiken we elke dag als we zin hebben in koffie, thee of water. Door mokken te bedrukken wijs je afnemers of potentiële klanten elke dag op je bestaan. Bovendien ziet hij je relatiegeschenk op een moment dat hij een rustmoment neemt. Dit zorgt ervoor dat de positieve associatie die hij al had, nog sterker wordt. Je moet dan natuurlijk wel je mokken bedrukken met een beeltenis of een boodschap die alleen maar van jou afkomstig kan zijn. Het gaat immers om de herkenning bij je klant. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte mok in jouw bedrijfskleuren, met je bedrijfslogo. Of misschien met een foto van je belangrijkste producten of een slogan die je klant uit je bedrijfscommunicatie herkent. Liever iets brutaler? Jouw bedrijfslogo op een mok in de bedrijfskleuren van je klant? Om aan te geven dat jullie bij elkaar passen?

Mokken bedrukken, hoe gaat dat in zijn werk?

Mokken bedrukken, hoe gaat dat in zijn werk

Kies voor een toonaangevende leverancier. Zij maken gebruik van de modernste druktechnieken en zijn in staat om op een duurzame wijze veel verschillende producten te bedrukken of te graveren. Als zij mokken bedrukken mag je ervan uitgaan dat de beeltenis ook na vele malen afwassen nog steeds een frisse en aantrekkelijke uitstraling heeft. Hoe gaat mokken bedrukken in zijn werk? Je levert de beeltenis en samen overleggen ze hoe het eindproduct eruit moet zien. Je krijgt doorgaans te maken met een contactpersoon die kennis heeft van je bedrijf en van het speelveld waarin je opereert. De druktechnici maken een digitale proefdruk die ze je toesturen. Deze proefdruk kost je vaak niets, dus voel je vrij om veranderingen voor te stellen. Uiteindelijk zijn ze pas tevreden als jij het ook bent. Alleen op deze manier kunnen jullie beiden succesvol zijn.

Ook voor personeel

Mokken bedrukken is natuurlijk ook heel leuk voor je personeel. Ieder personeelslid staat met z’n eigen personaliseerde mok bij de koffiemachine. Dat scheelt is bovendien ook beter voor ons milieu want we besparen zo een hoop plastic bekertjes. Relatiegeschenken worden vaak aan het einde van het jaar gegeven maar je kunt uiteraard ieder moment uitkiezen. Je gift valt natuurlijk veel meer op als het niet verdwijnt in de grote stapel tijdens de decembermaand.

Delen