Last van ongedierte op kantoor: 4 tips

0

Er is niets zo vervelend als ongedierte op kantoor, en toch is het iets waar ieder kantoor mee te maken zou kunnen krijgen. Maar wat doe je wanneer er ineens een vlooienplaag uitbreekt op kantoor, of er kakkerlakken gezien worden? Je kunt de vlooien natuurlijk eenmalig bestrijden, maar wat kun je nog meer doen om je kantoor vrij van ongedierte te houden? We geven je een aantal handige tips.

1. Ben erg voorzichtig met etenswaren

Er zijn allerlei soorten ongedierte die je op kantoor tegen kunt komen: van kakkerlakken en fruitvliegjes tot vlooien en muizen. Maar wat trekt deze dieren aan? Over het algemeen worden deze aangetrokken op de geur van etenswaren. Liggen er regelmatig voedselresten op het kantoor, in de koelkast, of in de kantoor keuken? Dan is de kans groot dat hier ongedierte op af komt. Ben dus erg voorzichtig met etenswaren en zorg ervoor dat de keuken goed schoongehouden wordt en prullenbakken met grote regelmaat geleegd worden. Je zou zelfs het eten op de werkplek kunnen verbieden om zeker te zijn dat er geen ongedierte in je kantoor komt.

2. Schakel de hulp van experts in

Wordt er ongedierte op het kantoor geconstateerd? Dan kun je natuurlijk allerlei stappen ondernemen om van dit ongedierte af te komen: maar dit betekent nog niet altijd dat het probleem hierdoor stopt. Het is vaak verstandig om direct een professionele bestrijdingsservice in te schakelen zodat je zeker weet dat de oorzaak van het probleem aangepakt wordt, en al het ongedierte van kantoor verwijdert is.

Ongedierte

3. Let op de dieren die zich graag verstoppen

Ook wanneer je denkt dat er geen ongedierte in kantoor is kan het zomaar eens zijn dat zich dieren verstopt hebben. Zo kunnen muizen bijvoorbeeld ineens opduiken wanneer er een verbouwing plaatsvindt, of kun je zomaar ineens kakkerlakken tegenkomen in de koffiemachine. Kijk dus bij het schoonhouden van het kantoor niet alleen naar de logische locaties, maar juist ook naar de goede verstopplekken. De meeste dieren verstoppen zich graag op een plek waar het rustig is, en waar voedingswaren binnen handbereik zijn.

4. Onderneem zelf stappen

Wanneer het ongedierte in grote getale voorkomt is het verstandiger om een bestrijdingsservice in te schakelen. Maar wat als je alleen last hebt van een paar fruitvliegjes? In dat soort gevallen kun je ook zelf stappen ondernemen om van het ongedierte af te komen. Zo zou je voor muizen (diervriendelijke) muizenvallen kunnen plaatsen, kun je fruitvliegjes lokken met zoetigheden waar ze vervolgens in gevangen blijven, kun je buiten het kantoorpand wespenvangers ophangen en ga zo maar door.

Delen