Je eigen café of restaurant openen, waar moet je aan denken?

0

Het is vaak de ultieme droom van mensen die in de horeca werken: een eigen zaak openen. Dat je met die stap eigenlijk een nieuw beroep gaat uitoefenen, realiseren zich maar weinig mensen. Je gaat namelijk ondernemer worden. Bereid je goed voor op dat nieuwe beroep!

De inrichting van de zaak
Voor de buitenwereld is de inrichting en sfeer van je zaak het allerbelangrijkste. Nadat je een ontwerp hebt gemaakt ga je horeca meubilair kopen. De klant moet zich immers prettig voelen en zijn of haar comfort staat voorop. Het moet gezellig zijn om bij jou wat te komen eten of drinken.

Wat heb je nog meer nodig?The_restaurant_Inside_Marriott_(5531365092)
Belangrijk is dat jouw bedrijf beschikt over de juiste papieren en dat de financiën goed zijn geregeld. Als voormalig werknemer heb je bovendien vaak al kennis gemaakt met de geldende wet- en regelgeving betreffende de hygiëne binnen een horecabedrijf. Neem die regels serieus. Als je dat niet doet, kan de continuïteit van je bedrijf in gevaar komen.

Welke vergunningen heb je nodig?
De voornaamste vloeien voort uit de drank- en horecawet. Daarnaast moet je toestemming hebben de horecazaak te mogen exploiteren. Mocht je een gokkast in je zaak willen hebben, dan heb je ook daar permissie voor nodig. Doorgaans heeft iedere gemeente een apart “loket” voor de aanvraag van dit soort zaken. Mocht je zelf onvoldoende kennis bezitten, laat je dan adviseren. Het hebben van de juiste papieren is cruciaal.

De financiële administratie
Als ondernemer ben je verplicht de financiële zaken rond je bedrijf goed voor elkaar te hebben. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk nog zelf de administratie te doen. Schakel dus een administratiekantoor in dat voldoende ervaring met de branche heeft. Dat alles zorgt voor een goed fundament voor je bedrijf.

Delen