Hoe zorg je voor veilig transport van je vracht?

0

In magazijnen en ondernemingen in de vervoersbranche is wikkelfolie onmisbaar en niet meer weg te denken. De folie is zo handig omdat het makkelijk en snel om een pallet te wikkelen is. Door de plakkende eigenschap van de folie trek je de verschillende soorten dozen en pakketten goed samen.
Op deze manier zorg je voor een stabiele lading, een stevige en compacte pallet waar niets uit valt. Er zijn wel verschillende soorten wikkelfolie beschikbaar. Zorg voor een goede kwaliteit en de juiste dikte. Ook in kleur is te kiezen. Transparant als het doel is alleen de boel bij elkaar te houden en je kunt zwarte wikkelfolie kopen om de lading uit het zicht te houden.

Vastzetten van goederen

In de transportbranche wordt wikkelfolie, of stretchfolie, gebruikt om pakketten goed op pallets vast te zetten. Een aantal goederen op een pallet of in een rolcontainer worden hierdoor perfect gestabiliseerd. Zelfs wanneer er bepaalde delen van goederen uit de pallet of container steken, is wikkelfolie een prima middel om de boel stevig te verpakken. De rekfolie of stretchfolie past zich helemaal aan de vorm van de vrachtlading aan. Je maakt er een stabiele en stevige lading mee.

Bescherming

Bovendien bescherm je de lading met de wikkelfolie en kan er tijdens transport geen water of vocht bijkomen. Natuurlijk dient het aanbrengen wel op de juiste manier te gebeuren. Dit kan handmatige met de rol in de hand. Let op dat het juiste aantal lagen wordt gebruikt, te veel is zonde van de folie en bovendien wordt de pallet steeds zwaarder. Te weinig geeft weer kans op scheuren. Machinaal wikkelen is ook een optie en zeker aan te raden als je dagelijks meerdere pallets moet wikkelen. Rek- of stretch- of wikkelfolie is in verschillende diktes online te bestellen. Weeg dus eerst de pallet of de container met de pakketten. Bij ladingen onder de 250 kilogram kun je volstaan met een foliedikte van 12 micron. Dikke wikkelfolie van 35 micron biedt extra bescherming en is geschikt voor zwaardere pallets die meer dan 650 kilogram wegen. Indien je wil dat de lading niet zichtbaar tijdens het transport, kun je kiezen voor zwarte stretchfolie. Deze heeft dezelfde eigenschappen als de standaard transparante rekfolie maar dekt alles zwart af.

Delen