Hoe werkt het laten bedrukken van koffiebekers?

0

Bij het bedrukken van koffiebekers is het belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden. Door dit artikel te lezen weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en kun je direct een leverancier aan het werk zetten.

 Het laten bedrukken van koffiebekers is een vak apart. Dit heeft te maken met het grafische werk, de manier waarop er met jouw drukwerk wordt omgegaan en hoe koffiebekers worden uitgeleverd. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan!

Grafisch werk aanleveren of in samenwerking met leverancier creëren

Het bedrukken van koffiebekers begint met het realiseren van grafisch werk. Vaak wordt het logo van een organisatie gecombineerd met elementen uit de huisstijl. Als je beschikt over de juiste computerprogramma’s kun je dit grafische werk zelf maken. Houd uiteraard wel rekening met de door jouw leverancier gestelde criteria. Vaak wordt er gevraagd om bepaalde bestandstypes of dient er binnen een bepaald frame gewerkt te worden. Zo weet je zeker dat het grafische werk op jouw koffiebekers past.

Koffiebekers laten bedrukken

Wanneer het grafische werk op orde is kan jouw leverancier aan de slag met het bedrukken van koffiebekers. Het zal enige tijd kosten voor machines op de juiste manier zijn ingesteld, als dit het geval is kan het productieproces in volle vaart van start. Zoals je begrijpt is het vooraf duidelijk hoeveel tijd het instellen van een bepaalde machine kost en zitten er aan de daadwerkelijke productie nauwelijks arbeidskosten verbonden. Zeker wanneer het om relatief kleine hoeveelheden gaat zijn de schaalvoordelen groot.

Steeds meer leveranciers werken met geautomatiseerde processen en kunnen jouw koffiebekers daardoor snel produceren. Toch zit er nog steeds handwerk verbonden aan het produceren van koffiebekers. Denk aan de manier waarop machines worden ingesteld en de toevoer van materiaal. Gelukkig wordt dit steeds verder geautomatiseerd! Dit maakt bedrukken voordeliger en verkleint de kans op fouten.

Er zijn verschillende drukmethodes. Wanneer je voor een beperkt aantal kleuren kiest kan er voordeliger geproduceerd worden dan bij meerkleurige drukmethodes. Als jouw grafische werk meerkleurig is zal dit extra kosten met zich meebrengen. Eventueel kan jouw grafische werk worden veranderd van een meerkleurig ontwerp naar een beperkt aantal kleuren. Dit zal een stuk voordeliger zijn!

Opslaan en uitleveren van koffiebekers

Weinig leveranciers houden zich bezig met het op een fatsoenlijke manier opslaan en uitleveren van koffiebekers. Een gemiste kans! Zeker als er veel tegelijk geproduceerd wordt is het niet prettig als er voorraad in de weg staat. Zoek daarom een leverancier waarbij het opslaan en uitleveren van jouw voorraad gewaarborgd is. Zo kan er een grote hoeveelheid koffiebekers worden geproduceerd en wordt dit op één centrale locatie opgeslagen.

Zijn er koffiebekers benodigd? Dan kunnen deze worden uitgeleverd. Ook handig wanneer er op verschillende locaties koffiebekers gebruikt worden!

Delen