Hoe belangrijk is een AOV voor ZZP’ers?

0

Veel mensen dromen er van om ZZP’er te worden en we merken ook dat deze stap steeds vaker gezet wordt, maar het is wel heel belangrijk om met wat zaken rekening te houden. Want een ZZP’er zijn heeft niet alleen voordelen, maar ook wel wat nadelen. Deze kunnen wel ondervangen worden, maar daarom is het belangrijk om je goed in te lezen en de juiste stappen te nemen voordat je ZZP’er wordt.

De voordelen die ZZP’ers ervaren is voornamelijk de grote mate van zelfstandigheid en de vrijheid in het uitvoeren van de opdrachten. Mits dit natuurlijk wel in overeenstemming blijft met de opdrachtgever.

Een nadeel is dat je wanneer je geen opdrachten hebt je wel een financiele buffer moet hebben om het gebrek aan inkomsten op te vangen. Ook het risico van arbeidsongeschiktheid moet goed in ogenschouw genomen worden. ZZP’ers zijn hier vaak wel bang voor, maar toch verzuimen ZZP’ers vaak om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Vaak wordt er gedacht dat dit hoge kosten met zich meebrengt, maar dit valt in de praktijk wel mee. Je kunt er voor kiezen om de arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat samen te stellen, waarbij bepaalde zaken ook kunnen worden uitgesloten. Zo kunnen de kosten meevallen en heb je het risico wel afgedekt.

Ben je ZZP’er maar beschik je nog niet over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Informeer dan eens naar de mogelijkheden en ga met een gerust hart de feestdagen in. Allianz heeft zelfs tot het einde van het jaar een actie waarbij je 3 maanden gratis krijg bij het afsluiten van een verzekering. Een mooi moment om de zaken even goed te regelen!

Delen