Het verschil tussen flyers drukken en folders drukken

0

Bijna elke ondernemer heeft het weleens laten doen: flyers drukken. Je weet wel, zo’n handig papiertje – meestal als A5-formaat – met een korte en krachtige boodschap. Uit onderzoek van online drukkerij Reclameland blijkt dat toch weinig mensen het verschil tussen een flyer en een folder weten. Eigenlijk is de verklaring heel simpel: een flyer is een ongevouwen velletje papier en een folder is, zoals de Engelse naam al aangeeft, gevouwen. Dit onderzoek vond plaats in zowel Nederland als België, waar de drukkerij ook actief is.

Wanneer kiezen voor een flyer
Een flyer is dus zeker niet hetzelfde als een folder. Zo heb je bij een flyer ‘slechts’ twee zijden om te bedrukken en bij een folder sowieso vier zijden. Een flyer krijg je vaak in je handen gedrukt wanneer je bijvoorbeeld in de stad loopt. Hierop staat meestal een scherpe aanbieding of een aankondiging van een groots evenement. Heb je dus een korte boodschap, een leuk event of een scherpe aanbieding in het vooruitzicht, dan is het slim om voor een flyer te kiezen. De lezer hoeft geen moeite te doen, zoals iets open vouwen of veel te lezen, en de boodschap komt meteen over.

Geef de uitstraling die je maar wenst
Drukkerij Reclameland drukt flyers zowel in kleine als grote oplage en van rond tot vierkant. Maar ook flyers in afwijkende formaten zijn te bestellen. Daarnaast heb je de keuze uit vele papiersoorten en afwerkingen. Hierdoor kun je een flyer altijd de uitstraling geven die je wenst. En kom je er even niet uit, dan is de drukkerij tot ’s avonds 22.00 uur zowel telefonisch als per mail en chat goed te bereiken.

Delen