Groeitip: kies een passende zakelijke financiering voor je bedrijf

0

Je bedrijf is altijd in beweging. Daardoor is het mogelijk dat je onderneming sneller groeit dan je er de financiële middelen voor hebt. Toch is stilstaan nooit een optie. Daarom kun je een zakelijke financiering overwegen. Er zijn in principe twee soorten zakelijke financieringen: een zakelijke lening en een zakelijk krediet. Voordat je alle financiers hoeft te bellen of mailen, is er een gemakkelijkere manier om snel een overzicht te krijgen van welke kredietverstrekkers met je in zee willen.

Een zakelijke financiering

Voor particulieren is het vaak gemakkelijk om een lening of krediet aan te vragen. Er zijn talloze vergelijkingssites die dat mogelijk maken. In een paar muisklikken is dat geregeld. Maar voor ondernemers blijkt het vinden van een zakelijke lening of een zakelijk krediet nog een hele uitdaging. De meeste ondernemers lopen een rijtje van kredietverstrekkers af en doen een aanvraag voor een offerte. In sommige gevallen is er dan meer informatie nodig, in andere gevallen volgt meteen al een afwijzing. Daardoor gaat er voor ondernemers relatief veel tijd zitten in het vinden van een goede financiering. Maar er is nu een platform waarmee je offertes van alle kredietverstrekkers kunt krijgen, terwijl je in vijf minuten maar één aanvraagformulier invult. Dat platform is ontwikkeld door de Zweedse fintech Creddo.

Zakelijk lenen

De eerste manier om de groei van je bedrijf te financieren is aan de hand van een zakelijke lening. Deze is geschikt voor zzp’ers, MKB-ers en andere ondernemers. In dit geval krijg je in één keer het benodigde bedrag uitgekeerd. Deze lening is handig voor als je grote groei in één keer wilt financieren. Van tevoren bepaal je het te lenen bedrag en de gewenste looptijd. Daarna los je de volgende maand iedere maand het geleende bedrag met een vast bedrag as. Daarover geldt een vast rentepercentage. Daardoor nemen de aflossingen iedere maand verder af.

Een zakelijke lening via Creddo kun je vooral gebruiken voor grote uitgaven. Bijvoorbeeld als je gaat investeren in een nieuwe machine of een nieuwe bedrijfswagen. Of als je toe bent aan een nieuwe website. Je kunt de zakelijke lening ook investeren in het huren van nieuw personeel. De zakelijke lening is dus zeer geschikt voor situaties waarin je snel een groter bedrag wilt lenen.

Zakelijk krediet

Daarnaast biedt Creddo ook de mogelijkheid om verstrekkers van zakelijke kredieten met elkaar te vergelijken. Dat is een beschikbaar geldbedrag, tot aan een bepaald kredietlimiet. Deze spreek je af met de bank of geldverstrekker. In tegenstelling tot bij een zakelijke lening krijg je niet in één keer een geldbedrag op je zakelijke rekening gestort. Je mag zelf kiezen hoeveel geld je tot aan de limiet wilt opnemen. Je betaalt dan alleen rente over het bedrag dat je echt hebt opgenomen. De aflossing verloopt iedere maand automatisch. Het aflossingsbedrag gaat om een deel van de krediet die je hebt afgenomen. Zodra je het geld hebt afgelost, kun je deze meteen weer opnieuw opnemen. Dat komt goed uit als je snel weer extra geld nodig hebt.

Bij een zakelijk krediet betaal je geen vast rentepercentage, maar een variabele rente over het bedrag dat je op dat moment opneemt. Daarbij is het handig dat je – als de rente hoog is – minder geld opneemt. Op die manier kun je besparen op een zakelijk krediet. Zo’n krediet kun je gebruiken als je tijdelijk weinig geld in kas hebt, de rekeningen van leveranciers wilt betalen of een marketingcampagne op wilt zetten.

Zakelijk groeien

Met een zakelijke lening of met een zakelijk krediet is het mogelijk om je onderneming te laten groeien. Heb je veel geld in één keer nodig? Kies dan voor een zakelijke lening. Heb je een kleiner bedrag nodig en wil je de mogelijkheid om op een later moment nog eens geld op te nemen? Kies dan voor een zakelijk krediet.

Delen