Goedkope manieren om reclame te maken

0

We weten natuurlijk allemaal dat het maken van voldoende reclame essentieel is voor het bestaan van je onderneming. Weten je potentiële klanten je niet te vinden, of weten ze zelfs niet dat je bestaat, dan is de kans van slagen klein. Daarnaast geeft reclame je de mogelijkheid om ook de twijfelaars binnen te halen met bijvoorbeeld een leuke kortingsactie. Het enige probleem met het maken van reclame, is dat het al snel veel geld kost. Niet iedere onderneming heeft de mogelijkheid om een aantal bussen te laten bedrukken, of billboards in de stad te laten hangen. Maar er zijn dan gelukkig ook genoeg goedkope manieren om reclame te maken. Welke dat zijn, lees je hier.

1. Promotie items laten bedrukken

Er zijn maar genoeg leuke promotionele items die je kunt laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam, logo en eventueel een slimme pay-off. Zo kun je petten, koffiemokken, notitieboekjes of een boodschappentas bedrukken met welke boodschap je ook wilt. Dit zijn stuk voor stuk items die met grote regelmaat gebruikt worden, en vaak in het openbaar zichtbaar worden gemaakt. Zo ziet niet alleen de ontvanger van jouw promotie item jouw bedrijfsboodschap, maar ook alle mogelijke klanten die deze persoon tegenkomen. De meest handige, goedkope manier van reclame maken!

2. Gebruik social media

Social media is een van de meest goedkope manieren om jouw boodschap onder de aandacht te brengen. Het inschrijven op de platforms is gratis, en wanneer je het onderhoud hiervan zelf doet zal het je meer tijd, dan daadwerkelijk geld kosten. Zorg er wel voor dat je jouw presentatie op social media op de juiste manier aanpakt. Zorg voor pakkende, triggerende berichten die jouw doelgroep aanspreken, en werk actief aan het onderhoud van deze kanalen. Ben je hier zelf niet zo handig in? Besteed het dan uit aan iemand die hier meer verstand van heeft. Een kleine investering die je uiteindelijk veel op zou kunnen leveren!

3. Laat anderen het woord voor je doen

Maak gebruik van de goedkoopste reclametechniek ooit: mouth to mouth reclame. Laat jouw tevreden klanten het woord voor je doen, en alle mooie verhalen over jouw onderneming verspreiden. Dit kan op natuurlijke wijze (door je klanten tevreden te houden en eventueel om een review te vragen), maar ook op marketingtechnische wijze. Schakel bijvoorbeeld de hulp van lokale bloggers of influencers in om jouw onderneming te bezoeken en hier een mooi woordje over te schrijven. Makkelijk, goedkoop en goed voor je bedrijfsimago!

Delen