Gezond werken met ergonomische kantoormeubelen

0

Binnen de groep kantoormeubelen vormen ergonomische meubelen een aparte groep. Iedereen die aan deze meubelen werkt, heeft andere voorkeuren en elk type werkplek heeft zijn eigen uitdagingen, ook voor wat betreft functionaliteit. En juist daarom zijn ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen zo belangrijk. Hoe beter kantoormeubelen afgestemd zijn op het gebruik, des te minder ziekteverzuim er is, wat de werksfeer bevordert en de klantvriendelijkheid stimuleert.

Ergonomische kantoormeubelen

Een bureaustoel is, naast het bureau zelf, het meest gebruikte meubel. Er wordt veel en langdurig op gezeten dus worden er hoge eisen aan gesteld. Een goede bureaustoel is aangepast aan de gebruiker. De juiste hoogte, het aantal graden van de armbuiging, de houding en eventuele ondersteuning van de rug, het zijn allemaal punten waar bij onjuist gebruik snel langdurige klachten kunnen ontstaan. Ergonomisch verantwoorde bureaustoelen kunnen ter plaatse worden ingesteld. Gaan er meer mensen gebruik van de stoel maken dan moet deze steeds aangepast worden want door het juiste gebruik van de stoel wordt de levensduur beduidend verlengd. Dit geldt ook voor bureaus. Vorm en hoogte, toegevoegde eisen als eenvoudig te koppelen of niet, mogelijke geschiktheid als duo-werkplek of te gebruiken als flexwerkplek, zorgen allemaal voor hun eigen uitdagingen. Een bureau kan persoonlijk ingesteld worden maar elektrisch aanpassen kan handig zijn wanneer meer mensen op dezelfde plek werken.

Ingesteld op werkplezier

Ingesteld op werkplezier

Om de juiste bureaustoel te vinden kan het nodig zijn verschillende stoelen persoonlijk te testen. U kunt hiervoor een afspraak maken en onder begeleiding van onze adviseurs kiest u dan een stoel uit die voldoet aan uw eisen of op eenvoudige manier aan verschillende gebruikers aangepast kan worden.

Zijn de kantoormeubelen eenmaal ingesteld op de juiste werkhouding dan wordt werken een vorm van lichamelijke ontspanning. Het vermindert de stress en verhoogt de concentratie. Een kantoor of werkplek ingericht met ergonomische kantoormeubelen kent alleen maar voordelen. Wilt u graag inspiratie bij het uitzoeken van de juiste bureaustoel en eventueel een bijbehorend bureau dan heeft ons team ervaren specialisten een flink aantal ideeën waar u uw voordeel mee kunt doen.

Akoestiek is belangrijk

Naast ergonomische kantoormeubelen is de akoestiek op een werkplek minstens zo belangrijk. Een goede akoestiek kan al op relatief eenvoudige wijze verkregen worden. Kies een kast met akoestische bekleding, werk met lampen die geluid opvangen of met tussenschermen bij duo-werkplekken die een akoestische werking hebben. Er zijn plantenbakken die de vermindering van geluidsoverlast als bijkomstigheid hebben maar ook het plaatsen van wand- of plafond panelen hebben hun werking ruimschoots bewezen. Er zijn zelfs complete belcellen of misschien vindt u een zwevend paneel voldoende. Om de akoestiek van de werkplek te verbeteren zijn er veel mogelijkheden die zeker het onderzoeken waard zijn. Kantoormeubelen met akoestische werking verminderen overlast door geluid wat ook weer de concentratie stimuleert.

Praktisch en mooi

Een goed ingericht kantoor, ongeacht welk type werkplek het betreft, is belangrijk. Er zijn veel mogelijkheden en nog meer keuzes die gemaakt kunnen worden. Ergonomisch en akoestisch verantwoorde kantoormeubelen voorzien van praktische oplossingen die goed zijn voor lichaam en geest en een prettige werkomgeving realiseren zorgen voor een optimale motivatie en productie.

Delen