De financiële voordelen van een opslagtent

0

Steeds vaker wordt ruimtegebrek opgelost met het plaatsen van een opslagtent. Bijvoorbeeld als het om een plotselinge ruimtelijke uitdaging gaat maar ook wanneer het een oplossing voor op de langere termijn moet bieden. Er zijn namelijk veel interessante voordelen aan verbonden. De formaten variëren van klein tot echt groot, de opslagtent is snel opgebouwd en net zo vlug weer afgebroken waardoor ze bijzonder breed inzetbaar zijn. Opslagtenten zijn er in zo ongeveer elke uitvoering die u wenst en bieden u een financieel voordeel. Als u tijdelijk of zelfs voor langere duur op zoek bent naar extra ruimte dan is een opslagtent een perfecte oplossing.

Snelle plaatsing

Het plaatsen van een opslagtent kost weinig tijd door de materialen en opbouwstructuur die gebruikt worden. Afhankelijk van de grootte en gewenste extra’s als bijvoorbeeld ramen kan het binnen een of enkele dagen opgezet worden. Afbreken gaat net zo snel. Hierdoor zijn ze optimaal inzetbaar voor de meest uiteenlopende projecten. Het snel opzetten van een teststraat bijvoorbeeld maar ook deelname aan een evenement of een tijdelijke uitbreiding voor opslag of renovatie.

Geen vergunning nodig

Over een vergunning hoeft u niet in te zitten. Voor het plaatsen van een opslagtent is geen bouwvergunning nodig. Dit scheelt niet alleen veel tijd maar ook kosten. Mocht er onverhoopt toch een vergunning nodig zijn dan wordt dat door de leverancier geregeld. Het enige wat u hoeft te doen is bestellen en een datum voor de levering afspreken. Het opzetten en afmonteren wordt door de leverancier geregeld.

Flexibele formaten

De grootte van de opslagtent hangt helemaal van het doel af. Voor een evenement als een beurs bijvoorbeeld kan een kleine tent voldoende zijn, voor de tijdelijk opslag van bulkproducten zijn grote tenten beschikbaar met vrije overspanning. Het zijn dan eigenlijk niet echt tenten meer maar snel te monteren en demonteren opslagruimtes. Er zijn vrije overspanningen te realiseren van vijf tot veertig meter met hoogtes tot acht meter. Als oplossing voor een semipermanente bedrijfsruimte zijn legio mogelijkheden, compleet met raampartijen of glazen wanden, airconditioning, verwarming en isolatie. Zo kan het een alternatief voor nieuwbouw zijn en heeft u niet te maken met extra opslagkosten voor een locatie elders of zelfs een eventuele nieuwbouw.

Elke uitvoering lijkt mogelijk

Dat is het flexibele en daardoor slimme van een opslagtent. Er zijn tal van opties om de uitvoeringen zoveel mogelijk aan te passen bij het doel waarvoor de tent geplaatst wordt. Isolatie en glazen wanden zijn al genoemd maar wat te denken van verlichting met LED-armaturen, elektrische installaties, entreedeuren, schuifdeuren of zelfs rolluiken waardoor de opslagtent ook nog eens meer inbraakbestendig wordt. Omdat alles door dezelfde leverancier wordt uitgevoerd zit u niet met verschillende partijen wat kostentechnisch gezien voordelig is.

Transportabel

Het opzetten, afbreken en herlokaliseren van de opslagtent is ook een handige eigenschap. Zo heeft u steeds dezelfde tent en uitvoering zodat u precies weet wat u kunt verwachten. De tent wordt iedere keer op een andere locatie weer opgebouwd wat bijvoorbeeld vooral bij evenementen prettig is. U heeft de mogelijkheid transport, opbouw en demontage door de leverancier te laten uitvoeren maar u kunt ook de tent huren en zelf hiervoor zorgdragen wat in de kosten scheelt. De opslagtent is voor bedrijven zeer multifunctioneel, praktisch en financieel voordelig ten opzichte van meer traditionele alternatieven.

Delen