Eenvoudig je uren bijhouden

0

Als je zelfstandig ondernemer bent en je je eigen administratie bij moet doen is uren bijhouden wel het minste waar je zin in hebt. Gelukkig zijn er een paar handige tools om te helpen. Excel is lastig en kost heel veel tijd, maar er zijn zat handige apps waarbij uren bijhouden een stuk minder tijd in beslag neemt.

Urenreg

Er zijn een heleboel tools en apps die het super makkelijk maken om je uren bij te houden. Een app voor Android en iOS die dat doet is Urenreg. Deze app werkt heel simpel. Je vult van tevoren in wie je opdrachtgever of klant is of wat je project is zodat je meteen de app kunt gebruiken als je bezig gaat. Vervolgens druk je op Start en als je klaar bent weer op Stop. De uren die de app heeft geteld worden behoren toe aan de klant of je project. Vervolgens kun je ze exporteren naar Excel of ze automatisch naar je werkgever mailen.

Toggl

Toggl is een timetracking software waarmee je op de seconde kunt bijhouden hoeveel uren je gemaakt hebt. Druk op start als je begint en op stop als je klaar bent. Vervolgens hoef je alleen even je opdracht in te vullen en voor welke opdrachtgever je werkt. Alles wordt opgeslagen in een duidelijk overzicht. De app kost 5 euro per maand, maar zzp’ers kunnen ook prima gebruik maken van de basisversie.

Nanda Urenoverzicht

Met Nanda kun je in één klik je uren boeken. De tijd wordt automatisch geklokt zodat je alleen nog maar een project hoeft aan te klikken en aan te geven wat je gedaan hebt. Al je overzichten kun je laten exporteren naar Excel en Google Docs of facturatiediensten zoals Moneybird en Q-invoice.

TimeWriter

Met Timewriter kun je gemakkelijk en efficiënt je uren bijhouden. De versie TimeWriter Freeware is slechts geschikt voor 1 gebruiker, maar is zeer gebruiksvriendelijk en een goed alternatief voor Excel. Daarnaast kun je er voor kiezen om je overzichten in de cloud te zetten of gewoon te houden voor lokaal gebruik.

Urenregistratie

Er is een heleboel software op de markt voor urenregistratie. Je kunt snel een overzichtje bekijken op Qompari en zien welke software bij jouw wensen past. Als je je uren weet, gaat het boekhouden ook een stuk makkelijker. Nog geen boekhoudprogramma? Ovoor een goed programma waar jij lekker mee kunt werken en die jou tijd bespaart op je administratie, kijk je op boekhoudprogrammagids.nl

Delen