Data kan je onderneming naar een volgend niveau brengen

0

Van kleine tot grote ondernemers, iedereen krijgt vroeg of laat met data te maken. Data van klanten, producten, diensten, leveranciers en nog veel meer databronnen. Hoe groter je organisatie wordt, hoe groter je database wordt met informatie die belangrijk is voor jouw bedrijf. Om het maximale uit je bedrijf te halen, is het aan te raden om om gestructureerd met deze data om te gaan. Doe je dit niet, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde bedrijfsprocessen minder soepel gaat lopen of dat er inefficiënt gewerkt gaat worden.

Business intelligence

Om op een betere en efficiëntere manier met data en informatie in jouw bedrijf om te gaan, wordt gebruikt gemaakt van business intelligence. Business intelligence is het verzamelen van gegevens en daarop een goede en effectieve manier mee omgaan. Business intelligence wordt ook wel omschreven als het proces van gegevens omzetten naar informatie, dat kan leiden tot het vergroten van kennis en aanzetten tot actie. Een complexe omschrijving, maar de kern van business intelligence komt neer op het maximale halen uit je organisatie, op welke manier dan ook.

Enterprise content management

Er is een manier om om alles omtrent data in jouw bedrijf soepel te laten verlopen. Dit heet Enterprise Content management. Hiermee wordt ongestructureerde data en informatie op een nieuwe manier gebruikt waardoor het gestructureerd wordt, en dat je op alle mogelijke manieren voldoet aan alle wet- en regelgeving die binnen jouw branche spelen. Enterprise content management is een totaaloplossing die bovendien gekoppeld kan worden met bekende bedrijfssoftware zoals Salesforce en SAP.

De kracht van data

Data en informatie speelt niet alleen in grote bedrijven met honderden personen aan personeel. Zelfs bij zelfstandig ondernemers en MKB-bedrijven speelt data een grote rol. Het kan dan ook geen kwaad om op bepaalde momenten een business intelligence specialist mee te laten kijken binnen jouw organisatie. Hij of zij kan op dat moment heel gedetailleerd aangeven waar in jouw bedrijf kansen en mogelijkheden liggen om op een meer efficiënte manier om te gaan met data en informatie. Een kleine blik op de processen in jouw organisatie kan al voor een flinke stap in de goede richting zorgen.

Delen