Cartridges aanschaffen? 4 tips

0

Je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen. Inktcartridges zijn duurder dan de printer zelf. Nu is regelmatige aanschaf van cartridges inderdaad niet goedkoop, maar duurder dan de printer hoeft het zeker niet te zijn. Met deze tips zorg je dat je efficiënt en goedkoop, de juiste cartridges aanschaft.

1. Het type bepalen

Voordat je aan het shoppen gaat, is het belangrijk om eerst even te kijken wat voor type cartridges je nodig hebt. Ieder merk gebruikt over het algemeen zijn eigen cartridges. Zo heb je voor een HP printer natuurlijk HP cartridges nodig. Sommige merken gebruiken daarentegen dezelfde type cartridge voor verschillende printers. Kijk dus eerst even goed welk type en nummer cartridge je nodig hebt, om een verkeerde aankoop te voorkomen.

2. Kun je cartridges navullen?

Sommige merken bieden cartridges aan die aangevuld kunnen worden. Hierdoor hoef je geen compleet nieuwe cartridges aan te schaffen, maar kun je de huidige cartridges aanvullen. Het aanvullen van de huidige cartridges is dan vaak ook een stuk goedkoper. Wel wordt er door fabrikanten veelal geadviseerd om originele cartridges aan te schaffen. Fabrikanten verkopen de printers namelijk voor een lager bedrag; en de winst hopen zij te halen uit de aanschaf van dure, originele cartridges. Toch is het bij de meeste merken mogelijk om de cartridges vijf tot tien keer opnieuw aan te vullen. Super handig wanneer je als freelancer werkt en wat op de kosten wilt besparen.

3. De efficiëntie van print abonnementen

Sommige merken bieden de mogelijkheid tot het afsluiten van een print abonnement aan. Deze print abonnementen zijn veelal gekoppeld aan een speciaal type printer. Deze printer (aangesloten op je draadloze netwerk) geeft dan automatisch een signaal af aan de fabrikant wanneer de cartridges bijna leeg zijn. De fabrikant stuurt je vervolgens direct nieuwe cartridges toe, zodat jij ze direct kan vervangen. Op deze manier heb jij de cartridges voordat ze vervangen moeten worden in huis, en kun je zorgeloos printen. Daarnaast sturen ze vaak ook een retourenvelop mee die vervolgens gebruikt kan worden om de oude cartridges te recyclen. Je betaald maandelijkse contractkosten bij dit print abonnement. Deze kosten betalen voor je cartridges, en zijn vaak goedkoper dan de aanschaf van nieuwe originele cartridges. Zeker wanneer er veel geprint wordt!

4. Cartridges van een ander merk

Je kunt op verschillende websites cartridges vinden van andere, onbekende merken die toch in je printer passen. Veel mensen besluiten dan ook om voor de goedkopere optie te gaan. Wel kan dit tot problemen leiden zoals bijvoorbeeld de verlaging van de kwaliteit van de printjes, of zelfs problemen met de printer zelf. Het is dan ook altijd verstandig om originele cartridges, passend bij merk en type aan te passen.

Delen