Het belang van goede training voor je medewerkers

0

Dagelijks wordt er overal hard gewerkt aan de meest uiteenlopende projecten. Voor medewerkers is het belangrijk dat zij hun werk goed kunnen doen. Daarbij zijn veiligheid, kennis, en professionaliteit belangrijk. Dit geldt ook voor de werkgevers. Een goede training voor je medewerkers is dan een logische investering. Een training kan over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan. Het is wel belangrijk dat het bijdraagt aan het succes van de onderneming.

Goede training

Dat is direct de kern van een goede training. Wanneer medewerkers een training hebben gevolgd, is het resultaat belangrijk. Het is de bedoeling dat er na de training veiliger, beter en professioneler wordt gewerkt. Voor veel mensen is een dagje training ontspannend omdat het even de aandacht van het werk afleid. Voor anderen kost het veel moeite om bepaalde theorieën in zich op te nemen. Daarom is een goede training afgestemd op de mensen. Daarbij moet het doel van de onderneming in acht worden genomen.

Veiliger werken

Een belangrijk item op de werkvloer is veiligheid. Jaarlijks gebeuren er nog steeds ongevallen of bijna-ongevallen op het werk. Voor het welzijn van de medewerkers is dit niet goed. Daarbij kost het bedrijven jaarlijks veel geld. Daarom is het goed om medewerkers een goede training in veiligheid te geven. Men kan een VCA cursus volgen en daardoor veel bewuster worden van veiligheid. Er wordt geleerd hoe je gevaar kunt inschatten, maar ook hoe je risico’s kunt elimineren of duidelijk kunt markeren.

Meer vakkennis

Een veelgehoord bericht is dat er steeds minder vakkennis aanwezig is op de werkvloer. Door de kenniseconomie van Nederland hebben we een steeds groter tekort aan uitvoerend personeel. Daarom is het van belang dat personeel getraind wordt in hun vakgebied. Het werkt voor de medewerkers motiverend. Vervolgens heeft hun output meer kwaliteit, wat het bedrijfsresultaat alleen maar ten goede komt.

Meer professionaliteit

Personeel dat veilig werkt en kennis van zaken heeft, geeft een professionele uitstraling. Daarmee zal ongetwijfeld het bedrijf zelf beter van worden. De marktpositie van een onderneming is sterker wanneer het personeel gewaardeerd wordt door de klanten. Maar professionaliteit wordt ook gevormd door het gedrag van medewerkers. Daarom zijn er ook trainingen in andere zaken. Je kunt hierbij denken aan werkhouding, assertiviteit, communicatie of time-management. Dit lijkt op het eerste gezicht niet veel op te leveren. Maar een professional weet hoe hij zich in iedere situatie moet gedragen. Daarnaast kan hij of zij zich beter manifesteren als hij op de juiste manier communiceert.

Trainingsmogelijkheden

Het is wel duidelijk dat een goede training het bedrijf naar een hoger niveau brengt. Je medewerkers een paar werkdagen naar een cursus sturen, kan een goede investering zijn. Ook de kosten van de cursus of training zijn dan op de lange termijn eenvoudig terug te verdienen. Bovendien kan men bijvoorbeeld het VCA in 1 dag halen dus dat kost niet eens zoveel. Let vooral op welke training bij een werknemer past. Het beste resultaat wordt bereikt als een persoon een goede training, op de juiste manier, volgt.

Een goede training van je medewerkers heeft meer belang dan alleen een certificering. We hebben dat aspect nog niet eens genoemd. Want het grootste voordeel behaal je met personeel dat veiliger, meer vakkundig en professioneler werkt.

Delen