6 goede redenen om een zakelijke lening te nemen

0

Geld lenen doe je niet zomaar, het kost immers geld en je gaat een betalingsverplichting aan waar je aan moet voldoen. Maar voor bedrijven is het onmogelijk om alles uit eigen zak te financieren. We bespreken zes goede redenen om tóch een zakelijke lening te nemen.

Voorraad kopen of uitbreiden

Zit je bedrijf in de verkoop van goederen, of produceer je goederen waarvoor grondstoffen of halffabricaten nodig zijn? Dan is voorraad cruciaal voor je bedrijfsvoering. Zonder kun je immers geen geld verdienen. Maar investeren in voorraad kan aardig in de papieren lopen. Dan is het fijn als je met zakelijke lening, bijvoorbeeld bij PIN Voorschot, op pad geholpen wordt om die voorraad aan te leggen.

Investeren in je productieproces

Voor een efficiënt productieproces zijn investeringen nodig, veelal in de vorm van apparatuur of machines. Daarbij gaat het vaak om forse bedragen die je zomaar even ophoest als bedrijf. Maar het zijn wel investeringen die ervoor zorgen dat je productieproces verbetert, waardoor ze ook geld gaan opbrengen. Die investeringen kun je maken met een zakelijke lening en vervolgens terugbetalen met de opbrengst.

Nieuw filiaal

Loopt je bedrijf goed en zie je goede kansen om uit te breiden met een nieuw filiaal? Dan heb je onder andere een pand, inventaris en nieuw personeel nodig. Dat zijn investeringen waar je waarschijnlijk het geld niet voor achter de hand hebt. Bovendien, als je dit in één keer uit eigen zak moet betalen, loop je het risico dat je geen gezonde financiële buffer overhoudt. Ook in dit geval kan een zakelijke lening voor mogelijkheden zorgen.

Tijdelijk financieel gat dichten

Het gaat je als bedrijf niet altijd voor de wind. Als een structureel probleem leidt tot structurele financiële problemen, dan is het financiële gat dichten vooral uitstel van executie. Maar wanneer je tijdelijk te krap zit vanwege het laagseizoen of omdat klanten te lang wachten met het betalen van je facturen, dan kan een zakelijke lening voor de continuïteit van je bedrijf zorgen.

Goede redenen om een zakelijke lening te nemen

Investeringen in marketing

Bij veel investeren is het idee dat ze zichzelf terugverdienen. Maar om iets te kunnen verdienen, heb je eerst klanten nodig. Die bereik je niet zomaar omdat je als bedrijf bestaat. Marketing is cruciaal in het opbouwen en laten floreren van je bedrijf. Vooral in het begin moet je daarin investeren zonder dat je al geld verdiend hebt om er aan uit te geven. Dan kan een zakelijke lening uitkomst bieden mét uitzicht op baten.

Onverwachte kans

Niet alles in zakelijk leven is te plannen. Het kan je overkomen dat je onverwacht een kans in de schoot geworpen krijgt die eigenlijk te mooi is om te laten lopen, omdat het je mogelijkheden tot groei biedt die je anders niet zou hebben. Als je op dat kans moet laten schieten omdat je onvoldoende financiële buffer hebt om erop in te springen, zou dat erg jammer zijn. Ben je overtuigd van de kwaliteit van de geboden kans, dan is het zonde om het te laten schieten omdat je niet bereid bent een zakelijke lening te nemen.

Zonder investeringen is het moeilijk om te slagen met je bedrijf en zonder het nemen van risico’s beteugel je de mogelijke groei van je bedrijf. Het afsluiten van een zakelijke lening moet je niet licht nemen, maar het is echt heel normaal om voor bepaalde zaken een lening af te sluiten als bedrijf.

Delen