5 tips voor de aanschaf van je bedrijfswagen

0

Een bedrijfsauto kopen is een kostbare investering. Door je vooraf te verdiepen in de aankoop van een bedrijfswagen, bespaar je jezelf flink wat ellende en onnodige kosten. Wellicht wil je ook je oude auto verkopen en van dat geld een nieuw voertuig kopen. Om je daarbij te helpen, geven we je 5 tips bij de aanschaf van een auto voor de zaak. 

1. Hoe ga je de aankoop van de auto financieren?
Aan elke auto die je koopt hangt een prijskaartje. Bedenk daarom vooraf hoe je de auto gaat financieren. Sluit je hiervoor een persoonlijke lening af of is er genoeg eigen vermogen om de auto uit eigen zak te betalen?

2. Doe je de aanschaf zakelijk of privé?
Een auto voor de zaak betaal je veelal vanaf de zakelijke rekening. De aanschaf hiervan kun je namelijk aftrekken van je winst. Dat betekent dat je minder belasting hoeft te betalen. Als je de auto ook privé gaat gebruiken, dien je echter wel rekening te houden met de fiscale bijtelling.

3. Welke verzekering kies je?
Een bedrijfsauto dient natuurlijk ook goed verzekerd te zijn in geval van schade of een ongeval. Vraag daarom vooraf offertes op bij een assurantietussenpersoon die bemiddelt voor diverse verzekeraars. Dat maakt het voor jou gemakkelijker om een verzekeraar te kiezen die gunstig is qua premie en voorwaarden. Uiteraard kun je ook zelf via diverse vergelijkingssites verzekeraars met elkaar vergelijken.

4. Wat wil je uitstralen?
Bij de aankoop van een bedrijfswagen wil je natuurlijk opvallen, maar uiteraard wel op een representatieve manier. Koop daarom altijd een auto die goed is onderhouden en die je eventueel prima kunt voorzien van belettering of een andere reclamevorm.

5. Je huidige bedrijfswagen inruilen
Beschik je momenteel over een auto die je graag wilt inruilen voor een bedrijfswagen? Zet dan je huidige auto te koop via ikwilvanmijnautoaf.nl. Je kunt je hier vrijblijvend aanmelden door je kenteken in te voeren en gegevens over de staat van je auto door te geven. Je oude auto wordt dan onder de aandacht gebracht van diverse erkende auto-inkopers. Zo houd je een leuk geldbedrag over dat je kunt besteden voor je nieuwe bedrijfswagen.

Delen