4 goede redenen om een zeecontainer te kopen

0

Veel bedrijven die aan import of export doen huren zeecontainers om goederen over zee te vervoeren. Maar een zeecontainer kopen is natuurlijk ook een mogelijkheid. We bespreken vier goede redenen om als bedrijf je eigen zeecontainer te kopen.

Beschikbaarheid onzeker

De afgelopen jaren, om precies te zijn sinds het begin van de coronacrisis, is er een tekort ontstaan aan zeecontainers. Dat heeft ertoe geleid dat de beschikbaarheid van zeecontainers onzeker kan zijn. Op het moment suprême kun je als bedrijf daarom aan het kortste eind trekken, met alle gevolgen van dien voor je bedrijfsvoering. Dan ben je een stuk zekerder wanneer je als bedrijf zelf bijvoorbeeld een 40ft container voor vervoer over zee in bezit hebt.

Hoge prijzen door schaarste

Schaarste leidt natuurlijk niet alleen tot beperkte beschikbaarheid van zeecontainers, maar ook tot hoge prijzen. De prijzen van zeecontainers zijn de afgelopen jaren verveelvoudigd. Dat is een flinke extra kostenpost voor een bedrijf, wat tot problemen kan leiden. Er is geen garantie dat de prijzen niet nóg verder stijgen. Daarom kun je beter nu investeren in een eigen zeecontainer.

Invloed hoge prijzen voor klanten

Die hoge prijzen die je als bedrijf betaalt voor het vervoeren van goederen kun je natuurlijk niet helemaal zelf opvangen. Het is onvermijdelijk dat bij hogere kosten in het productie- en transportproces de prijzen voor klanten omhoog moeten. En daar worden je klanten niet bepaald gelukkig van, zeker als die prijzen ook nog eens door blijven stijgen. Het risico bestaat dan dat men op gegeven moment gaat afhaken, en dat is niet bepaald gunstig voor de continuïteit van jouw bedrijf.

Tweede leven als opslagcontainer

Tweede leven als opslagcontainer

Een zeecontainer moet aan strenge eisen voldoen om te kunnen fungeren voor vervoer van goederen over zee. Een container die vaak gebruikt wordt, kan op een gegeven moment niet meer aan die strenge voorwaarden voldoen. Maar dat wil niet zeggen dat hij dan meteen waardeloos geworden is. Een oude zeecontainer kan namelijk nog uitstekend dienst doen al opslagcontainer. Je kunt hem dan zelf als zodanig gebruiken of verkopen als opslagcontainer.

De zekerheid die het huren van zeecontainers met zich meebrengt, kan dus worden weggenomen door zelf te investeren in de aankoop van één of meerdere zeecontainers. Zeker als je er frequent gebruik van maakt, is dat een investering die zichzelf terugbetaalt. Een zeecontainer kopen is daarom absoluut het overwegen waard.

Delen